BIST 10.276
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.409,99
HABER /  GÜNCEL

Güven Timleri sayesinde yüzde 75 düşüş

Güven Timleri sayesinde İstanbul'da işlenen suçlarda yüzde 75 oranında düşüş oldu.

Abone ol

İstanbul’da halkın yoğun olduğu bölgelerde seyyar satıcı, çöpçü, simitçi, esnaf gibi davranarak görev yapan Güven Timleri sayesinde sokakta işlenen suçlar yüzde 75 oranında düştü.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın tarafından 4 yıl önce kurulan Güven Timleri, Taksim, Şişli, Kadıköy, Bakırköy, Bayrampaşa, Fatih, Eminönü ve Gaziosmanpaşa’da halkın yoğun olduğu bölgelerde görev yapmaya başladı. Sokakta işlenen kapkaç, yankesicilik, hırsızlık, gasp gibi suçları en aza indirmek amacıyla kurulan timdeki polisler, simitçi, bilet satıcısı, çiçekçi, temizlik görevlisi, kestaneci, esnaf kılığına girerek suçluları yakalamaya başladı.

GENÇ EKİP

Güven Timleri Şube Müdürü Dursun Güneş’in yönetiminde, yaş ortalaması 20-30 arasında değişen yaklaşık 1200 polisin, görev yaptıkları bölgelerde suç oranları yüzde 75 oranında düştü. Önceki yıllarda sokakta işlenen suçların yoğun yaşandığı Taksim ve İstiklal Caddesi’nde, Güven Timleri’nin disiplinli çalışması sayesinde bazı günlerde hiç yankesicilik ve kapkaç olayının meydana gelmediği bildirildi.

BAŞARIYA ÖDÜL

Güven Timleri, her hafta periyodik yapılan toplantılarda çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunuyor. Hangi tim elemanının ne zaman, nerede hangi suçluyu nasıl yakaladığı anlatılıyor. Haftanın ekibinin seçildiği bu toplantılarda, başarılı personel ödüllendiriliyor. Başarılı olanlar, daha nitelikli şubeler olarak bilinen Organize Suçlar, Mali, Narkotik ve Asayiş gibi şubelere tayin ediliyor.