BIST 10.186
DOLAR 32,36
EURO 34,62
ALTIN 2.384,73
HABER /  DÜNYA

Gürsel Tekin: Sarıgül ile tatlı bir rekabet olacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün yeniden CHP’ye dönmesi ve İsta...

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün yeniden CHP’ye dönmesi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Mustafa Sarıgül’ün yeniden CHP’ye dönmesi sonrası parti içerisinde yaşanan bazı rahatsızlıkları değerlendirdi. Herkesin bu duruma saygı göstermesi gerektiğini belirten Tekin, şunları söyledi:
“Bunu bir çatlak ses gibi değerlendirmek aslında çok da doğru değildir. Biz sonuç itibari ile sosyal demokrat bir partiyiz. Elbette birçok arkadaşımızın faklı tercihleri, düşünceleri son derece doğaldır. Parti Meclisi’nde bir kısım arkadaşlarımızın muhalefetiyle sayın Sarıgül geçmiş oldu. Hepimiz buna saygı göstermek zorundayız.”
Önümüzdeki cumartesi günü Kadıköy’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için aday adaylığını açıklayacak olan Tekin, Sarıgül’ün aday adaylığı ile ilgili olarak ise şöyle konuştu:
“Cumartesi gününden itibaren sayın Sarıgül Cumhuriyet Halk Partisi üyesidir. Önümüzdeki günlerde tatlı bir rekabet olacak. Sayın Sarıgül bu güne kadar bizim gibi açık bir şekilde aday adaylığını ilan etmiş değildir. İnşallah aday adaylığını ilan ettiği günden itibaren bu tatlı rekabet başlayacaktır.”