BIST 10.507
DOLAR 32,29
EURO 35,05
ALTIN 2.472,89
HABER /  GÜNCEL

Gürsel Tekin de biber gazı yedi!

Silivri'de yaşanan arbedenin arasında kalan Gürsel Tekin o an yaşananları anlattı

Abone ol

Ergenekon davasının görüldüğü Silivri Cezaevi önünde bekleyen grup ile jandarma ekipleri arasında arbede yaşandı. Jandarma ekipleri gruba biber gazıyla müdahale ederken, arada kalan CHP'li Gürsel Tekin zor anlar yaşadı. Tekin panzerin üzerine çıkıp ortalığı sakinleştirmeye çalıştırdı.

Ergenekon davasının görüldüğü Silivri Cezaevi önünde sabahın erken saatlerinden itibaren yüzlerce kişi toplandı. Ellerinde Türk bayraklarıyla bekleyen grup, daha sonra duruşma salonunun önüne gitmek istedi. Ancak grubun önünde bekleyen jandarma ekipleri buna izin vermedi. Bunun üzerine grup ile jandarma arasında arbede yaşandı. Bu sırada göstericiler demir bariyerleri yıkınca bazıları ezilme tehlikesi geçirdi.

GÜRSEL BİBER GAZINDAN ETKİLENDİ

Grubun arasında bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin zor anlar yaşadı. Tekin ve Keskin ile bir grup sanatçı, jandarma panzerinin önüne geçerek tazyikli suyla müdahaleyi engellemek istedi. Ancak bu sırada küçük çaplı bir müdahale gerçekleşti. Gürsel Tekin'in araya girmesiyle müdahale engellendi. Cezaevi önünde grubun bekleyişi sürüyor.

Ergenekon davasında sanıklara destek vermek için Silivri Cezaevi ‘ne gelen grup duruşma salonuna girmeye çalıştı. İkazları dikkate almayan gruba jandarma biber gazı sıkarak müdahale etti. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de biber gazından etkilendi.

PANZERİN ÜZERİNE ÇIKTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ergenekon Davası'nın görüldüğü Silivri Cezaevi'nin önündeki gerilimi anlattı. Askeri panzerin üstüne çıkarak hem kalabalığa hem de asker ve polise seslenen Tekin, "Herkes sakin olsun" dedi. Tekin'in çağrısı üzerine TOMA adı verilen askeri araç geri çekildi.

Tekin daha sonra TOMA adı verilen aracın üstüne çıkarak asker ve polise çağrı yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin o anları şöyle anlattı:

"Biz de bu davayı izliyoruz. Ancak asker ve polis kalabalığa karşı sert müdahalede bulundu. Bunu görünce TOMA adlı verilen aracın üstüne çıkmak ve herkese çağrı yapmak zorunda kaldım. Aracın üstünden (Herkes sakin olsun) dedim. Jandarma komutanı sağduyulu davrandı ve müdahele yumuşadı. Bu tablo bile AKP'nin özgürlüklerden hoşlanmadığı ve savunma hakkına saygı göstermediğinin en açık işareti. AKP hukukun dışına çıkıyor, elindeki iktidar gücüyle yargıyı kuşatıyor. Yargı mekanizması, muhalifleri sindirme aracına dönüşüyor."