BIST 10.261
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.457,49
HABER /  DÜNYA

Gurbetçilerin iş yerlerinde yangın

Almanya’nın Hamburg kentinde bir depoda yangın çıktı. Yangında 4’ü Türk işverene ait 8 iş yeri tamamen yandı.<br/>Hamburg şehrinde çıkan dep...

Abone ol

Almanya’nın Hamburg kentinde bir depoda yangın çıktı. Yangında 4’ü Türk işverene ait 8 iş yeri tamamen yandı.
Hamburg şehrinde çıkan depo yangınında 600 metrekarelik alan içinde iki depo üzerinde bulunan, 4’ü Türk işverenlere ait 8 iş yeri tamamen yandı. Depodaki iş yeri kül olan Karabacak İthalat ve İhracat Şirketi sahibi Serkan Karabacak, "Yangının elektrik kontağından çıktığını tahmin ediyoruz. Depoda bulunan döşeklerin yanmaya başladığını görünce ilk müdahaleyi yaptık ama başarılı olamadık. Yangını söndürmek bir yana, canımızı zor kurtardık" şeklinde konuştu. Yıllardır verdikleri emeklerinin kül olmasını izlemekten başka bir şey yapamadıklarını ifade eden Karabacak, "İçerde yılların birikimi vardı. Tüm varlığımızı yangına kaptırdık ve biz sadece seyrettik. Yangının sebebi henüz kesinlik kazanmadı. Sigortamız da olmadığı için tüm bu zararın nasıl karşılanacağını da bilmiyoruz. En az 50 bin Euro zararım var" dedi.

İŞVERENLERDEN, "İTFAİYE YETERSİZ KALDI" ELEŞTİRİSİ
Oğulları Adem ve Mustafa ile birlikte uzun yıllardan beri beyaz eşya üzerine hizmet verdiklerini söyleyen baba Şevki Çayıroğlu da, Çayıroğlu İthalat ve İhracat Şirketi çatısı altında biriktirdikleri emeklerinin gözlerinin önünde yanmasından ötürü duydukları üzüntüyü dile getirdi. Kabloların yandığını görünce hemen söndürmeye çalıştıklarını söyleyen baba Çayıroğlu, “Bina o kadar eskiydi ki, duvarlar bile yanıyordu. Bu nedenle yangın uzun süre kontrol altına alınamadı” şeklinde konuştu.
Yangını söndürmeye çalışırken kolundan yaralanan Adem Çayıroğlu da, “İçerde en az 500 derin dondurucumuz vardı, hepsi yandı. Tüm sermayemiz gitti ama canımız sağ olsun. En az 100 bin Euro zararımız var” dedi.
İtfaiyenin yangına müdahalesini eleştiren oğul Mustafa Çayıroğlu ise, “Yangın arka tarafta başladı ama kanal tarafında olduğu için itfaiye önden gerekli müdahaleyi yapamadı. Kanaldan itfaiye botları ise ancak 4 saat sonra müdahale edebildi. Erken gelselerdi yangın kesinlikle bu kadar büyümezdi. İtfaiye müdahalede çok zayıf kaldı" şeklinde konuştu.
Yangında Bektaş Ayoğlu’na ait iş yeri de tamamen yandı.
(İHA)