BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (3)

Günün önemli gelişmeleri (3)<br/><br/><br/>Erdoğan’dan BM’ye “Suriye” tepkisi<br/>Başbakan Erdoğan, Asya Pasifik Perakende Kongresi ve Fuar ...

Abone ol

Günün önemli gelişmeleri (3)


Erdoğan’dan BM’ye “Suriye” tepkisi
Başbakan Erdoğan, Asya Pasifik Perakende Kongresi ve Fuar açılışında yaptığı konuşmasında Birleşmiş Milletler’in Suriye konusundaki tavrını eleştirdi. Birleşmiş Milletler’in 5 daimi üyenin dudakları arasına kilitlenmiş olduğunu belirten Erdoğan, “Belirli kişilerin egemen olduğu bir BM Güvenlik Konseyi’nin dünyada huzura destek sağlamasının mümkün olduğuna inanmıyorum” dedi.



Kılıç’tan “olaylı derbi” açıklaması
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, çıkan olaylar nedeniyle yarım kalan Beşiktaş-Galatasaray maçıyla ilgili konuştu. 10 kapının kırılarak güvenlik bandının delindiği ifade eden Kılıç, yaşananlardan sonra muhtemelen 6222 sayılı kanunda güvenlik kriterleriyle ilgili düzenlemenin kaçınılmaz hale geleceğini söyledi.



Derbi gözaltıları için flaş karar
Beşiktaş-Galatasaray derbisinde çıkan olayların ardından gözaltına alınan 67 kişi, 1 yıl müsabakalardan men cezası aldı. 1 yıl stada giremeyecek olan zanlılar, maç saatlerinde adreslerine en yakın karakola giderek imza atacak. Zanlılar için 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılması öğrenilirken, polis kamerasına yansıyan görüntülerden olaylara karışanların tespit edilmesi bekleniyor.



O katliamda bir Türk hayatını kaybetti
Kenya’nın başkenti Nairobi’de bir alışveriş merkezine düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenler arasında Elif Yavuz isimli 8.5 aylık hamile bir Türk’ün de bulunduğu bildirildi. Hollanda doğumlu Elif Yavuz ve Avustralyalı eşi Ross Langdon, El-Şebab militanlarının alışveriş merkezine düzenlediği saldırıda hayatını kaybetti. Saldırıda öldürülen 68 kişi arasında yer alan Harvard Üniversitesi mezunu Yavuz, Kenya’da Bill Gates’in kurduğu Gates Vakfı adına doktor olarak görev yapıyordu. Sıtma hastalığı konusunda uzman olan Elif Yavuz’un geçtiğimiz günlerde eski ABD Başkanı Bill Clinton ile de görüştüğü öğrenildi.
(İHA)