BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (3)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>“AB Parlamentosu’nu tanımıyorum”<br/>Ankara - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, K...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


“AB Parlamentosu’nu tanımıyorum”
Ankara - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kazlıçeşme’deki "Milli İradeye Saygı Mitingi"ni hükümet karşıtı protesto haberi olarak servis eden CNN Internationel’a tepki gösterdi. Erdoğan, Türkiye aleyhine karar alan Avrupa Birliği Parlamentosu’nu tanımadığını da söyledi.
Erdoğan konuşmasında Gezi Parkı olaylarına bir kez daha değindi.

Gezi Parkı’nın eylemden sonraki görüntüleri
İstanbul - 18 gün süren eylemlerin ardından polis tarafından boşaltılan Taksim Gezi Parkı, ilk kez görüntülendi. Temizlik çalışmalarının devam ettiği Gezi Parkı’nda yeni ağaçların da dikildiği görüldü.

Bakan Şimşek’ten o iddialar üzerine açıklama
Ankara - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2009 yılında G20 zirvesine katılmak üzere gittiği Londra’da dinlendiği iddiaları üzerine yazılı açıklama yaptı.
Şimşek açıklamasında, “Dışişleri ile temas halindeyiz. Konuyu araştırıyorlar. Bu iddialar doğru çıkarsa en sert şekilde kınanacak ve gereken yapılacaktır” dedi.

Sendikalardan Gezi Parkı grevi
Ankara – Ankara’da Gezi Parkı eylemlerine destek için iş bırakan sendikalar, Kızılay’da eylem yaptı. Ziya Gökalp Caddesi’ni trafiğe kapatan sendikalara bazı siyasi parti ve öğrenci grupları da destek verdi.

Deprem trafoları böyle patlattı
Mexico City - Meksika’nın başkenti Mexico City’de meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem trafoların patlamasına neden oldu. Bir çok trafonun patlamasının ardından gökyüzünde oluşan kıvılcımlar ise kameralar tarafından görüntülendi.
(İHA)