BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (3)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/> <br/>Erdoğan’dan önemli açıklamalar<br/><br/>Ankara - Başbakan Erdoğan, Avrupa Par...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Ankara - Başbakan Erdoğan, Avrupa Parlamentosu’nun Gezi Parkı olaylarıyla ilgili Türkiye hakkında alacağı kararı tanımayacağını söyledi. Erdoğan, Gezi Parkı’ndaki eylemcilere de çağrıda bulundu.



183 metre yüksekte kurtarma operasyonu

New York - ABD’nin New York eyaletinde 183 metre yükseklikteki iş merkezinin 44. katında bakım yapan 2 işçi, çalıştıkları iskelenin kopma tehlikesi geçirmesi sonucu ölümle karşı karşıya geldi. İşçiler, 1.5 saat süren çalışma sonucu kurtarıldı.



Avrupa Parlamentosu "Gezi" tasarısını kabul etti

Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu’nda Gezi Parkı olaylarıyla ilgili yapılan oylamada, Türkiye’ye sert eleştirilerin getirildiği tasarı kabul edildi. Tasarıda, olaylarda orantısız güç kullanan polislerin yargılanması istendi. Öte yandan, Dışişleri Bakanlığı, tasarıyı “yok” hükmünde kabul ettiklerini açıkladı.



Vali Mutlu’dan "yüz yüze görüşelim" önerisi

İstanbul - Vali Hüseyin Avni Mutlu, Twitter hesabından Gezi Parkı’ndaki gençlere bir teklifte bulundu. Mutlu, “Artık Twitter’dan değil, yüz yüze de görüşelim. Benimle görüşmek isteyenler, Twitter hesabımdan bana ulaşsınlar. Uygun bir mahalde buluşalım. Basına da görüntü verebiliriz arzu ederseniz. Bilahare en kısa zamanda Gezi Parkı’nda sizi ziyareti planlayacağım" dedi.



Sahibini selden kurtaran kahraman köpek

Moskova - Rusya’da bir caddede yaşanan sel baskını sonrası, bisiklette bulunan sahibinin arkasına geçen köpek, onu itip sudan çıkarmaya çalıştı. Akıllı köpeğin görüntüleri, sosyal paylaşım sitelerinde tıklanma rekoru kırıyor.



KKTC’de seçim hükümeti kuruldu

Lefkoşa - KKTC’de Lefkoşa Milletvekili Sibel Siber başkanlığında oluşturulan yeni kabine, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından onaylandı ve görevine başladı. Sibel Siber’in başbakan olarak görev yapacağı kabinede, Dışişleri Bakanı ise Kutlay Erk oldu.



Sel suları parlamento binasına ulaştı

Budapeşte - Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de, aşırı yağışlar sebebiyle artan su seviyesi, parlamento binasına ulaştı. Budapeşte’nin en yüksek yapısı olan parlamento binasına herhangi bir su sızıntısı olmadığı kaydedildi.

(İHA)