BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (2)

Yeni adli yıl başladı <br/>Yeni adli yıl düzenlenen törenle başladı. Törende bir konuşma yapan Yargıtay Başkanı Ali Alkan düşünce özgürlüğü,...

Abone ol

Yeni adli yıl başladı
Yeni adli yıl düzenlenen törenle başladı. Törende bir konuşma yapan Yargıtay Başkanı Ali Alkan düşünce özgürlüğü, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının önemini vurguladı.

Türk konvoyuna bombalı saldırı
Musul’dan Erbil’e gitmek için hareket eden Türk konsolosluk konvoyuna bombalı saldırı düzenlendi.



10 yaşındaki kıza tecavüz girişimine linç girişimi kamerada

Adana’da, bardaki kadınla konuşma istediği defalarca reddedilen şahsın, kadının otomobilde uyuyan kızına tecavüz girişiminde bulunduğu iddia edildi. 10 yaşındaki kızla saldırgan arasındaki boğuşmayı görenler, şahsı linç etmeye çalıştı.


İnsanın kanını donduran işkence
Afganistan’da Taliban üyesi olduğu iddia edilen bir grup işkence yapılan ye bir Afgan sivilin görüntüleri izleyenlerin kanını dondurdu.
Afgan olan fakat Amerika’dan geldiğini anlaşılan şahıs Taliban üyesi olduğu iddia edilen kişiler tarafından esir alındı. Taliban karşıtı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan şahsa feci şekilde işkence yapıldı. Sopa ve silahlarla dövülen adamı üzerine çıkan şahsın yaptıkları dehşete düşürdü. Kameraya yansıyan görüntüler üzerine açıklama yapan Taliban sözcüsü Zabiullah Mücahid ise iddiaları reddetti.

Muhaliflerden propan gazıyla saldırı
Suriye’de propan gazı kullanarak bomba yapan muhalifler Esed güçlerine ait binaları böyle vurdu.
Havan topu şeklinde dizayn edilmiş düzeneğe yerleştirilen kapsülü fırlatan muhalifler, birçok binaya isabetli atışlar gerçekleştirdi. Çakmak gazı olarak da bilinen propan gazı kullanılarak düzenlenen saldırılar hasara neden oldu. Saldırılar görüntülenirken, Esed güçleri ise gazın kimyasal etkisinin olduğunu öne sürüyor.

Türk Barış gücü yurda döndü
Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü bünyesinde görev yapan Türk Birliği, yurda döndü. İskenderun Limanı’nda törenle karşılanan askerlerin aileleriyle buluşması duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Lübnan’da 7 yıllık görev süresini tamamlayan Türk İstikam İnşaat Bölüğü, 14 subay, 38 astsubay, 157 erbaş er ve 4 sivil memurla Türkiye’ye döndü. Sabaha karşı İskenderun Limanı’na demirleyen askeri gemi, törenle karşılandı. Törenin son bulmasının ardından askerler aileleriyle buluştu.Koşarak birbirlerine sarılan aileler, 7 yıllık hasretin ardından sevinç gözyaşları döktü. Türk barış gücünde görev yapan er Fatih Özdal ise, ikiz çocukları Gökçe ve Kağan’ı ilk kez gördü.

İnek kuzuya annelik yapıyor
Çankırı’da annesini kurt kapan kuzuyu kendi yavrusu gibi emziren inek görenleri hayrete düşürüyor.
Annesini kurt kapan "Yıldız" isimli kuzuya "Cansu" isimli inek annelik yapıyor. Bir süre biberonla beslenmek istenen sevimli kuzu, biberona bir türlü alışamadı. 40 yıldır hayvan yetiştiriciliği yapan İbrahim Derelli bir sabah uyandığında kuzunun ineği emdiğini görünce şaşkına döndü. Kuzuyu sahiplenen ise görenleri şaşırttı.
(İHA)