BIST 10.211
DOLAR 32,22
EURO 35,15
ALTIN 2.472,66
HABER /  DÜNYA

Yunanistan o yasağı kaldırdı

Yunanistan hükümeti, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın ülkeye girme yasağını kaldırdı. Bunun üzerine Dündar, Alantepe panayırına ...

Abone ol

Yunanistan hükümeti, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın ülkeye girme yasağını kaldırdı. Bunun üzerine Dündar, Alantepe panayırına katılmak üzere dün Yunanistan’a gitti.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, geçtiğimiz günlerde sakıncalılar listesine alınarak Yunanistan’a sokulmamıştı. Bunun üzerine Pasok Partisi Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, Atina Başkonsolosluğu ve Dışişleri Bakanlığı devreye girdi. Dündar’ın dün Yunanistan’a girmesine izin verildi. Dündar’a yasakla ilgili Yunanistan tarafından net bir gerekçenin söylenmediği, üst seviyede yetkililerin devreye girmesiyle meselenin çözüldüğü öğrenildi. Dündar, dün Yunanistan’a giderek, kardeş şehir Kozlukebir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen Alantepe panayırına katıldı. Alantepe halkı, panayıra katılan Dündar’ı büyük coşku ile karşıladı.

“BU YAPILAN ASLA KABUL EDİLEMEZ”
Panayır alanında bir konuşma yapan Dündar, “Dostluk, kardeşlik ve barış için sadece Yunanistan’da değil, birçok Balkan ülkesinde, Müslümanların ve Türklerin yaşadığı bölgelerde kardeş şehirlerle faaliyetler düzenliyoruz. Bu faaliyetlerde her zaman bölücü değil, birleştirici mesajlar verdik. Bu yapılan asla kabul edilemez. Ama yine de bunun yanlıştan kaynaklandığını düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Yunanistan’daki programını tamamlayan Dündar, bugün Türkiye’ye dönecek.
(İHA)