BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.435,64
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (2)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>“Palalı saldırgan” yakalandı<br/>Gezi Parkı olayları sırasında izinsiz eylem y...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


“Palalı saldırgan” yakalandı
Gezi Parkı olayları sırasında izinsiz eylem yapanlara palayla saldıran Sabri Çelebi, havalimanında gözaltına alındı.
Bir süredir Fas’ta bulunan Sabri Çelebi İstanbul’a döndü. Hakkında yakalama kararı bulunan Çelebi döner dönmez Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen Çelebi’nin sorguya alındı.

BM heyeti Cumartesi dönüyor
BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, kimyasal saldırı düzenlendiği iddia edilen Şam’da inceleme yapan BM Heyeti’nin Cumartesi günü Suriye’den ayrılacağını açıkladı.
Viyana’da bulunan BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Suriye’de incelemelerde bulunan BM ekibinin araştırmalarını tamamlaması için biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu kaydetti. BM Heyeti’nin yarın da incelemelerine devam edeceğini ve Cumartesi sabahı Suriye’den ayrılacağını belirten Ban Ki-Moon heyetin raporunu aynı gün kendisine ileteceğini ifade etti.


“Suriye konusunda henüz bir karar almadık”
ABD Başkanı Barack Obama, Suriye’deki son gelişmelere değindi. Obama, Suriye konusunda atılacak adımlar üzerinde henüz bir karara varmadığını ancak kimyasal saldırıları Suriye rejiminin gerçekleştirdiğini tespit ettiklerini söyleyerek bunun uluslar arası sonuçları olması gerektiğini aktardı.
Ordudan seçeneklerin neler olduğunu öğrendiğini ve milli güvenlik ekibiyle detaylı tartışmalar yaptığını söyleyen Obama, Suriye’de sivillere karşı kimyasal silah kullanıldığının tartışılmaz bir gerçek olduğunu belirtti.
Esed’i görevini bırakmaya çağırdığını hatırlatan Obama, doğrudan bir askeri müdahalenin mevcut durumun düzeltilmesine yardımcı olmayacağını ifade etti.
Savaştan etkilenen pek çok Suriyeliye yardım edildiğinin altını çizen Obama, Esed rejiminin kimyasal silah kullanması halinde Suriye ile ilgili düşüncelerinin değişeceğini söylediklerini aktardı. Obama, bu durumun sadece uluslararası ilkeler değil Amerika’nın kendi çıkarlarıyla da ilgili olduğunu kaydetti.


Savaş uçakları "vur" emriyle havalandı
AB’nin Suriye’ye yapacağı hava operasyonu için geri sayım başlarken, Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı, 8. Ana Jet Üssü’nden havalanan F 16 savaş uçağı sınır boyunda keşif uçuşu yaptı.
Hava harekatı öncesinde Diyarbakır’dan havalanan Türk jetleri Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesi ile Suriye sınırı boyunda 2 saat süreyle keşif uçuşu yaptı. Savaş uçaklarının keşif uçuşuna mühimmatlı çıktığı ve olası olumsuzluklara karşı ‘Vur’ emriyle havalandıkları belirtildi. Dün akşam havalanan ve yaklaşık 2 saat boyunca keşif uçuşu yapan Türk jetlerinin sorunsuz bir şekilde üslerine geri döndükleri belirtildi.

Yavru foku annesiyle buluşturma operasyonu

İzmir’de yaralı olduğu sanılarak Doğal Yaşam Parkı’na götürülmek istenen nesli tükenmekte olan Akdeniz fokunun, dakikalar önce doğan bir yavru olduğu ortaya çıktı. Doğal ortamda rehabilite edilen fok annesiyle buluşturuldu. Özdere’de denize giren vatandaşlar, kıyıda Akdeniz foku sürpriziyle karşılaştı. Yaralı olduğu sanılan sevimli fok, ambulansla Sasalı’da bulunan Doğal Yaşam Parkı’na götürülmek istendi. Olay Su Altı Araştırmaları Derneği Akdeniz Foku Araştırma Grubuna bildirilince gerçek ortaya çıktı. Yeni doğduğu tespit edilen yavru fok doğal yaşam parkı yerine araştırma grubunun merkezine getirildi. Yavru fok bakıma alınırken, bir ekip de nesli tükenmekte olan sevimli hayvanın doğduğu mağarayı aradı. Mağaranın bulunmasının ardından rehabilite edilen yavru fok doğal ortama bırakılarak annesiyle buluşturuldu.


Zincire bağlı motosikleti böyle çaldılar

Bağcılar’da çocuk yaştaki hırsızlar 4 zincire bağlı motosikleti böyle çaldı.
4 zincire bağlı motosikletin bulunduğu yere gelen hırsızlar önce keşif yaptı ardından harekete geçti. Çocuklardan ikisi gözcülük yaparken, diğer ikisi de kilitleri kırmak için uzun uğraş verdi. Yaklaşık yarım saat uğraşan hırsızlar, motosikleti bulunduğu yerden çıkartarak kayıplara karıştı.
(İHA)