BIST 10.379
DOLAR 32,23
EURO 34,99
ALTIN 2.409,75
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (2)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>"Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz"<br/>Rize’de hakla seslenen Başbakan Er...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


"Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz"
Rize’de hakla seslenen Başbakan Erdoğan, Suriye’de 100 bini aşkın insanın öldürüldüğünü ancak dünya ve BM Güvenlik Konseyi’nin bu duruma tepkisiz kaldığını belirtti. Suriye’nin ardından Mısır’da olayların patlak verdiğini ifade eden Erdoğan, iktidara gelen Mursi’ye 1 yıl tahammül edilmediğini söyledi. Birilerinin güçlü bir Türkiye istemediğini belirten Erdoğan, " Öyleyse kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz" dedi.



Kanlı kuyumcu soygunu: 5 yaralı
Adana’da, pompalı tüfekli kuyumcu soyguncuları dehşet saçtı. 2’si çocuk 5 kişiyi yaralayan soyguncular kaçarak kayıplara karıştı.
Bir otomobille hedeflerindeki kuyumcu dükkanının önüne gelen 3 soyguncudan 2’si araçtan inerek, içeri girdi. Altınları isteyen soyguncular kendilerine direnen iş yeri sahibini pompalı tüfekle ateş ederek yaraladı. Yan tarafta bulunan berber dükkanı sahibi ise silah seslerinin geldiği kuyumcuya girdi. Berberi de yaralayan azılı soyguncular çevreye rastgele ateş açtı. Soygun girişimleri başarısız olan hırsızlar kaçarken rastgele ateş ederek berberin 16 yaşındaki oğlu ile olay yerinde bulunan 2 çocuğu da yaraladı. Yaralı gencin durumunun ağır olduğu öğrenilirken, polis zanlıları yakalamak için operasyon başlattı.



Can kurtaranın dikkatsizliği onu öldürdü
Pes artık dedirten bu görüntüler Çin’den. 8 yaşındaki çocuk, girdiği havuzda adeta can çekişti. Havuzun kenarında durduğu halde suda çırpınan çocuğu fark etmeyen cankurtaran dehşete düşürdü.
Havuza giren 8 yaşındaki çocuk bir süre sonra suda çırpınmaya başladı. Bu sırada havuzun başında duran cankurtaran ise suya batıp çıkan çocuğu fark etmeyince ortalıktan kayboldu. Çevredekilerin de fark etmediği talihsiz çocuk boğuldu. Bir süre sonra olay yerine gelen cankurtaran havuza atlayarak çocuğu kurtarmaya çalıştı ancak çok geç kalmıştı. Havuzdan çıkartılan çocuk suni teneffüs yapılmasına rağmen hayatını kaybetti.



Hayata tek koluyla tutunuyor
Ordu’da tek koluyla yaşama tutunan Adem Tanır, ekmek parasını metrelerce yükseklikteki ağaçları budayarak kazanıyor.
1994 yılında Rusya’da inşaatta çalışırken geçirdiği kazada tek kolunu kaybeden 44 yaşındaki Adem Tanır, hayatını tarım işlerinde uğraşarak sürdürüyor. Yaptığı işlerle görenleri hayrete düşüren Tanır, metrelerce yükseklikteki ağaçlara çıkıp ağaç buduyor, inşaat işlerinde çalışıyor, motorlu odun testeresini de rahatlıkla kullanabiliyor.



Yunan ve Türk çocuklar Ankara’nın Bağları’yla karşılıklı göbek attı
Yunanistan’a giden 120 Türk öğrenci, Yunan gençlerini Ankara’nın Bağları türküsüyle tanıştırdı. Önce göbek atan Türk ve Yunan çocuklar bir süre sonra Harlem Shake dansı ile kendilerinden geçti.
Tuzla Belediyesi ve Tuzla Kaymakamlığı başarılı 120 öğrenciye Yunanistan tatili hediye etti. Tasos Adası Pitsas Kampı’nda tatil yapan öğrenciler zaman zaman farklı etkinliklere de imza attı. Adayla kısa sürede kaynaşan öğrenciler, Türk müziklerini kampla buluşturdu. Ankara’nın Bağları ile coşan Türk ve Yunan çocuklar karşılıklı göbek attı. Göbek şovun ardından kendilerinden geçen gençler, ilginç Harlem Shake dansıyla herkesi güldürdü. Bazı öğrenciler çöp konteynerının içinden çıkarken kimileri ise halay çekti. Dansın sonunda ise Türk öğrenciler arkadaşlarını havaya attı. Dans izleyenlerden alkış topladı.
(İHA)