BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,81
ALTIN 2.407,11
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (2)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>Trabzon’dan acı haber geldi<br/>Trabzon sele teslim oldu. Yorma ilçesinde etki...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


Trabzon’dan acı haber geldi
Trabzon sele teslim oldu. Yorma ilçesinde etkili olan sağanak yağışın ardından yaşanan selde kaybolan iki kadından birinin cesedine ulaşıldı.
Yağışların vurduğu Yorma ilçesinde dere taştı. Suya doyan toprak kaydı karayolu ulaşıma kapandı. Fındık toplarken sel sularına kapılan Şakire Ateş ve kaynanası Memnune Erman Ateş kayboldu. Arama çalışmalarına başlayan ekipler sabahın ilk saatlerinde Şakire Ateş’in cesedine ulaştı. Talihsiz kadının cansız bedeni Taşdelen köyünde toprak yığınlarının altından çıkarıldı.

Kapısı açılmayan ambulans çileden çıkardı
Bu görüntüler Düzce’den. Acil servisin önüne gelen ambulansın kapısı kilitli kaldı. Kapısı bir türlü açılmayan ambulans çileden çıkardı.
Düzce’nin Akçakoca ilçesinde boğulma tehlikesi geçiren bir kişiyi taşıyan ambulans, Akçakoca Devlet Hastanesi’ne geldi. Acil servisin önüne yanaşan ambulansın kapısı bir türlü açılmadı. Solunum cihazına bağlı hastayı çıkarmak için çabalayan sağlık çalışanları çileden çıktı. Kısa süren uğraşların ardından kapı açıldı ve ambulanstan indirilen hasta tedavi altına alındı.

Müşerref hakim karşısına çıktı
Pakistan’da ülkenin eski lideri Benazir Butto’nun öldürülmesiyle ilgili suçlanan eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref hakim karşısına çıktı.
Müşerref, yoğun güvenlik önlemleri altında mahkemeye getirildi. Pervez’i taşıyan aracın geçeceği güzergah üzerindeki yollar trafiğe kapatıldı. Mahkemede, savcılığın hazırladığı iddianamenin okunmasının ardından söz alan Müşerref, hakkındaki tüm suçlamaları reddetti. Müşerref’in avukatları suçlamaların yetersiz delillere dayandığını belirterek, iddianameyi reddetti. Bunun üzerine mahkeme davayı erteledi.

Kitap kurdu kadın çoban hayrete düşürdü
Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki yaylalarda küçükbaş hayvan yetiştiren "Kadın Çoban" Afife Küçükbenli’nin yaşam öyküsü duyanları şaşırtıyor. İlkokul mezunu olmasına rağmen ne görürse okuyan Türk edebiyatında okumadığı kitap kalmayan Küçükbenli, şimdilerde Rus edebiyatına merak sardı.
10 yıl önce başladığı yayla hayatına devam eden kadın çoban eşinin işi nedeniyle İsveç’teyken gördükleri Sanem keçilerini Yahyalı’ya getirmek istemiş ancak iklim şartlarının elverişli olmaması nedeniyle bu isteklerini gerçekleştirememiş. 3 çocuğu da üniversitede okuyan Afife hanım, araştırmayı ve öğrenmeyi çok sevdiğini belirterek, komşulara konferans verdiğini ifade etti.

Çılgın Amerikan sporları
ABD’de, geleneksel spor dallarından farklı olarak düzenlenen etkinlikler büyük ilgi çekiyor.
Televizyonlarda yayınlanan spor müsabakalarını seyretmekten bıkan Amerikalılar, ekstrem eğlence ve spor faaliyetlerine yöneliyor. Bunlardan biri ise "Havaya Fırlatma". Bu sporda, metrelerce yüksekteki kişi, sudaki hava yastığının üzerine atlıyor. Düştüğünde ise, hava yastığının öbür ucundaki kişi metrelerce havaya fırlatılarak suya düşüyor.
Diğer bir spor dalı da havada topaç çevirme. Sporcu dev topacı bir ip sayesinde büyük bir ustalıkla kontrol ederek topaca istediği hareketi yaptırıyor. Yumak sektirmece ise özellikle gençler arasında oldukça popüler. Tenis topu büyüklüğünde sıkı bir ip yumağıyla sıra dışı hareket yapan insanlar, yumağı dakikalarca düşürmeden sektirebiliyor.


Bir tabla yüzüğü böyle çaldı
Adana’da bir kuyumcudan bir tabla yüzük çalan hırsız önce güvenlik kamerasına ardından polise yakalandı.
İddiaya göre, kuyumcuya gelen bir kişi, nişan için bir çift yüzük alacağını söyledi. Önüne konulan tabladakileri inceleyen şahıs, yüzüklerin fiyatını öğrendi. Ardından arkadaşından para alması gerektiğini söyleyen hırsız, dışarı çıktıktan kısa bir süre sonra dükkana geldi. Bu sırada tezgahta bulunan bir tabla yüzüğü çalan şahıs, kaçtı. Soyulduğunu gören kuyumcu ise silahını alarak hırsızı kovaladı. Ancak ara sokaklarda izini kaybettiren hırsız, güvenlik kamerasından tespit edildikten sonra yakalandı.


Nazlı eşek hikayesinde mutlu son
İstanbul’da iki turistin Sultanahmet Meydanı’nda satmak isterken Fatih Belediyesi ekiplerinin el koyduğu Türkiye güzeli eşeğin dramı vatandaşları harekete geçirdi. Yıllarca eşek sırtında okula giden bir aile, vefa göstermek için ‘Nazlı’ eşeğe sahip çıktı.
Bulgaristan sınırında satın aldıkları eşekle 20 gün yolculuk yaparak İstanbul’a gelen iki turist, paraları bitince hayvanı Sultanahmet Meydanı’nda satılığa çıkardı. Daha sonra bir hayvanseverin 300 TL karşılığında satın almak istediği eşeğe, Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı sahip çıktı. Türkiye güzeli seçilen Nazlı’nın dramını televizyonlardan izleyen hayırsever Akkaya ailesi, Fatih Belediyesi Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı’na müracaat ederek eşeği sahiplenmek istedi. Yapılan araştırmanın ardından müracaat uygun görülerek eşek yeni sahibine teslim edildi.


Ters yöne giren sürücü trafiği katletti
Rusya’da aracının kontrolü kaybeden sürücü trafiği katletti. Ters yöne giren otomobil seyir halindeki araçların üzerine uçtu. Çarpmanın etkisiyle sürücü metrelerce sürüklenip yere çakıldı. Diğer araçlarda büyük çapta hasara neden olan kaza saniye saniye görüntülendi.
(İHA)