BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,77
ALTIN 2.433,54
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (2)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>Çankaya Köşkü’nde bir ilk <br/>Ankara - Çankaya Köşkü bu yıl bir ilke hazırlan...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


Çankaya Köşkü’nde bir ilk
Ankara - Çankaya Köşkü bu yıl bir ilke hazırlanıyor. Geçen yıl Çankaya Köşkü’nde ilk kez başkomutan sıfatıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün vereceği 30 Ağustos resepsiyonu, kulak rahatsızlığı nedeniyle iptal edilmişti. Her yıl Genelkurmay Başkanı
tarafından verilen 30 Ağustos resepsiyonu bu yıl ilk kez Çankaya Köşkü’nde başkomutan sıfatıyla Cumhurbaşkanı Gül’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Komuta kademesi, 2007 yılından bu yana ikinci kez Cumhurbaşkanlığı’nda verilen eşli resepsiyona katılacak. Başörtüsü hassasiyeti nedeniyle geçmiş yıllarda Köşk tarafından verilen resepsiyonlara asker katılmıyordu. Ancak bu geleneğe, geçtiğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda son verilmiş; komuta kademesi, 6 yıl aradan sonra Köşk tarafından verilen 29 Ekim resepsiyonuna eşleriyle birlikte katılmıştı. Askerin ikinci kez Köşk’e çıkacağı resepsiyona Başbakan Erdoğan’ın da eşiyle birlikte katılması bekleniyor.



Uyuşturucu tacirlerine darbe
Bingöl’ün Genç ilçesinde düzenlenen operasyonda uyuşturucu tacirlerine darbe vuruldu. Baskınlarda piyasa değeri 450 milyon lira olan yaklaşık 1.5 ton kubar esrar ele geçirildi.
Uyuşturucu madde imal ve ticareti bilgisini alan jandarma ekipleri operasyon için düğmeye bastı. 2 farklı bölgede helikopter destekli düzenlenen operasyonda, tarlalarda ekili 2 milyon 205 bin kök Hint keneviri bulundu. Ayrıca piyasa değeri 450 milyon lira olan yaklaşık 1.5 ton kubar, 64 kilo toz esrar ile 1 tabanca ele geçirilirken, 7 kişi gözaltına alındı.



Ormanlık alanı göktaşı mı yaktı?
Çanakkale’deki bu ormanlık alanı göktaşı mı yaktı? Bölgede toplanan bilim adamları bu sorunun yanıtını aradı. Yangına gökyüzünden gelen bir alev topunun neden olduğu iddiası üzerine bir araya gelen bilim insanları, yanan alanı gezerek göktaşı aradı.
Kepez beldesi yakınlarındaki Taşlıtarla Köyü ormanlık alanda geçtiğimiz pazar günü çıkan yangının çıkış nedeniyle ilgili iddialar üzerine çok konuşuldu. Köylülerin gökyüzünde önce bir patlama sesi duyduğunu, ardından da bir alev topunun ormanlık alana düştüğünü öne sürmesinin ardından gözler yangın bölgesine çevrildi. Köy sakinlerinin de yardımıyla yanan alanı adım adım gezen bilim adamları, tüm yüzeyi yanmış bir taş buldu. Prof. Dr. Demircan, bulunan taşın her tarafının yanmış olmasının göktaşı olasılığını kuvvetlendirdiğini söyledi.



Otel toprağa gömüldü
ABD’nin Florida kentinde meydana gelen göçükte toprak 3 katlı oteli böyle yuttu. Toprakta yaşanan hareketlilik nedeniyle oteldeki 36 kişinin tahliye edilmesi muhtemel bir can kaybını engelledi. 18 metre çapında ve 4.5 metre derinliğinde alan göçük nedeniyle otelin yüzde 30’u toprağa gömüldü.

Köpek balığı kumsalda doğum yaptı
Florida’daki Panama City Plajı sıra dışı bir olaya sahne oldu. Bir balıkçı tarafından kumsala çıkarılan köpek balığı, plajdakilerin hayret dolu bakışları arasında doğum yaptı. Yaklaşık 1.5 metre uzunluğundaki köpek balığını derin sulara sürükleme girişimleri sonuçsuz kaldı. Kumsala çıkmaya çalışan köpek balığının öldüğü öğrenildi.



ÖSO komutanından, Esed’e gövde gösterisi
Özgür Suriye Ordusu Komutanı General Selim İdris, Beşar Esed’in doğum yeri olan Lazkiye’yi ziyaret etti.
Ziyaretini omzundaki silahla, sivil giyimli olarak gerçekleştiren İdris, muhaliflerin Lazkiye’de sağladığı ilerlemeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Muhaliflerin "kaydettiği başarılar ve kazandığı büyük zaferleri" yerinde görmek için Lazkiye’ye geldiğini söyleyen İdris, merkez komutanlığının sahildeki birliklerle tam koordine içinde olduğunu göstermek için bölgede olduklarını ifade etti.
(İHA)