BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.509,93
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (1)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/> <br/>Obama ile görüştü<br/><br/>St. Petersburg - G2-0 Zirvesi dolayısıyla Rusya’nı...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


Obama ile görüştü

St. Petersburg - G2-0 Zirvesi dolayısıyla Rusya’nın St. Petersburg kentinde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile görüştü.

Erdoğan ile Obama, yaptıkları kısa görüşmede Suriye’ye müdahale konusunu ele aldı ve detaylı görüşme için bugüne sözleşti. Erdoğan, düzenleyeceği bir basın toplantısıyla G-20’nin hem ekonomik boyutunu hem de siyasi boyutunu gazetecilerle paylaşacağını da dile getirdi.



İstanbul Boğazı’nda korkutan kaza

İstanbul - İstanbul Boğazı’nda yürekleri ağza getiren bir kaza yaşandı. “Erhan Araz” adlı Türk bandıralı kuru yük gemisi, sabah 04.30 sıralarında İstanbul Boğazı’ndan geçiş yaptığı sırada, henüz belirlenemeyen bir nedenle rotasından saptı. Beykoz açıklarında karaya oturan gemi, balıkçı barınaklarına ve tekne kızaklarına zarar verdi. Kazaya Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri müdahale etti.

(Ben önce deprem oldu zannettim. Limanın başına kadar gittim, telefonla herkesi aramaya başladım. Nereyi arayacağımı şaşırdım, elim ayağım titriyor. Büyük bir facia)



Şike davasında flaş gelişme

İstanbul – Şike davasında flaş bir gelişme yaşandı. Yargıtay 5. Ceza Dairesi, şike davası dosyasını, usul yönünden bazı eksikler olduğu gerekçesiyle geri gönderdi.

Pazartesi günü sona eren adli tatil sonrası Yargıtay 5. Ceza Dairesi, şike dosyasını incelemeye başladı. Daire, ilk incelemenin sonunda dava dosyasında usul yönünden bazı eksikler tespit etti ve dosyayı davayı karara bağlayan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne iletilmek üzere Yargıtay Başsavcılığı’na gönderdi.

Yargıtay’ın bu kararı esasa ilişkin bir karar olmayıp sadece usul yönünden bazı eksikliklerin düzeltilmesi talebini içeriyor.

(İHA)