BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (1)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>28 ŞUBAT DAVASI BAŞLIYOR… <br/>28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın, “Türkiye...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


28 ŞUBAT DAVASI BAŞLIYOR…
28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni cebren devirmeye, düşürmeye iştirak” suçundan yargılanacağı davanın ilk celsesi, Ankara Adliyesi’nde başlıyor.
Dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, emekli orgeneraller Çevik Bir, Çetin Doğan ve Erol Özkasnak ile eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz’ün de araların da yer aldığı 103 sanık hakim karşısına çıkıyor. Ankara Adliyesi’nde görülmesine başlanacak dava nedeniyle sabah saatlerinden itibaren adliyesi çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. TOMA’lar da adliye önünde hazırda bekletildi.

Erdoğan BM çok sert eleştirdi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bu kanlı sürecin başladığı andan itibaren Türkiye olarak dünya kamuoyunu bilgilendirmek dikkatleri Suriye’deki insanlık trajedisine çekmek için gerçekten yoğun bir mücadele verdik. Bu kanlı süreci durdurmada en etkili araç olan BM bir kez daha bu olaylar karşısında aciz kalmış varlığını sorgulanır ve sorgulatır hale getirmiştir” dedi.

Atatürk Havalimanı’nda şüpheli araç paniği
Atatürk Havalimanı’nda Belçika vatandaşı kişi aracında bomba olduğunu ihbar edince emniyet güçleri harekete geçti.
Dışhatlar Geliş katında meydana gelen olayda aslen Türk olan Belçika vatandaşı şahıs, yabancı plakalı otomobiliyle çok sayıda araca çarptı. Ardından aracında yüklü miktarda patlayıcı madde bulunduğunu ihbar eden şahıs polis ekiplerini alarma geçirdi. Olay yerine gelen emniyet birimleri bölgede güvenliği sağladıktan sonra bomba uzmanları araç içinde ve çevresinde inceleme yaptı. Otoparka çekilen otomobilde yapılan aramada bomba bulunmazken, şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Motosiklet hırsızları kamerada
Kartal da, adliye çalışanına ait motosikleti çalan hırsızlar güvenlik kamerasına yakalandı.
Adalet sarayı yanında meydana gelen olayda yeni alınan motosikleti gözlerine kestiren iki hırsız harekete geçti. Aracın yanına yaklaşan iki kafadar motosikleti 1 dakika içinde çaldı. Motosikleti iterek götüren hırsızlar güvenlik kamerasına yakalandı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri motosiklet hırsızlarını arıyor.
(İHA)