BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.392,53
HABER /  DÜNYA

Günde 6 litre kola içiyor çünkü...

25 yaşındaki genç kız 7 yıldır günde en az 6 litre kola içiyor.

Abone ol

Charlene Daley adlı 25 yaşındaki genç kız günde 6 litre kola içmeden duramadığını ifade ederek bağımlılığını anlatıyor.

"Sabah kalkar kalkmaz ilk yaptığım iş yatağımın başındaki şişeyi kapıp kafama dikmek oluyor. İlla ki yatağımın başında bir şişe bulunduruyorum, bitmişse hemen gidip yenisini alıyorum."

"KOLANIN TADINI SEVİYORUM"

Çocukluğundan beri kola içen genç kız 18 yaşından itibaren bağımlı gibi kola içtiğini, içmeden duramadığını söylüyor. Bağımlılığını diğer kötü alışkanlıklara benzeten genç kız içmediği zaman kendini çaresiz hissettiğini içtiği zaman ise tazelenmiş, canlı hissettiğini söylüyor. Kolanın tadını sevdiğini söyleyen kız kendini kötü hissettiğinde kolanın ona enerji verdiğini itiraf ediyor. 

Kendisi de sağlık sektöründe çalışan genç kız artık bağımlılık haline gelmiş bu durumdan kurtulmak için arkadaşlarından ve çalıştığı ortamdan destek almaya başladı. Arkadaşlarından biri kızın iş yerinde bir ay boyunca içtiği koların şişelerini biriktirip ona gösterdiğinde şoka uğrayan genç kız, "Ben genelde içip şişelerini atıyorum, bu kadar içtiğimi görünce şok oldum." şeklinde tepki verdi. 

KOLANIN VÜCUDA ZARARLARI NELER?

Gazlı içecekler obezite, şeker, kalp ve diş hastalıklarına sebep oluyor. 2010 yılında, 30 yaşında bir kadın, 8 yıl boyunca günde 18 bardak içtiği kola yüzünden hayatını kaybetti.

Bu bağımlılığından kurtulan Daley şu an kola alışkanlığından vazgeçmiş durumda ve bu halinden çok memnun. Cildinin güzelleştiğini, tırnaklarının daha hızlı ve sağlıklı uzadığını ve kendini daha enerjik hissetiğini söyleyen genç kız eğer bir yudum kola içerse yeniden bağımlı olmaktan da korkuyor, ama bu hatayı bir daha asla yapmam diyor.