BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.413,03
HABER /  GÜNCEL

Günay'dan TÜRVAK müzesine ziyaret

Bakan Günay, müzedeki koleksiyon hakkında Türker İnanoğlu ve Müze Müdürü Erol Şenel'den bilgi aldı

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türker İnanoğlu Vakfı (TÜRVAK) Sinema ve Tiyatro Müzesi'ni ziyaret etti.

Türker İnanoğlu'nun oluşturduğu koleksiyonu bir çatı altında toplamasının Türk sinema tarihi açısından çok değerli olduğunu belirten Günay, ''Burada Türkiye'nin görsel sanatlar alanındaki bilgilerine ulaşmak mümkün. Müzenin hemen yanı başında da 64 bin ciltlik son derece zengin bir başvuru kitaplığı oluşturulmuş'' dedi. 

İnanoğlu'nun sinemaya ömrünü vermiş bir yapımcı olduğunu vurgulayan Günay, ''O, bütün maddi imkanlarını seferber ederek Beyoğlu gibi sinemayla özdeşleşmiş bir alanda insanlara bir müze armağan etti. Benim gibi sinema tarihinin önemli bir kısmını hatırlayanlar için TÜRVAK Müzesi'ndeki birçok film ve sanatçı çocukluğumuzun masal kahramanıydı. Onlarla ilgili afiş ve canlandırmalar, bilgi ve belgeler gerçekten heyecan verici'' şeklinde konuştu.

Daha sonra müzenin terasından İstanbul manzarasını seyreden Günay, İstanbul'daki evlerin çatılarındaki kaçak yapılaşmaların, İstanbul'u kaçak çatı katları şehri haline getirdiğini belirterek, ''İmara aykırı yapıların hepsini kaldırmak mümkün olmasa da çatılardaki kaçak yapılaşmayı ortadan kaldırıp şehre ve tarihi mekanlara nefes aldırmalıyız'' dedi.

Bakan Günay, ''Türk Sinemasında Yerli Arayışlar'' adlı kitabı müzeye bağışlarken, Türker İnanoğlu da Günay'a ''Mutlu Son'' ve ''Erler Film 50 yaşında'' isimli kitapları hediye etti. 

Ziyaret sırasında Günay'a, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili ile Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da eşlik etti.