BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.409,13
HABER /  GÜNCEL

Günahı benim boynuma

Kürtaj tartışması giderek büyüyor. Hükümet süreyi 4 haftaya çekmeyi ya da toptan yasaklamayı düşünüyor.

Abone ol

Kürtaj tartışmasında farklı bir pencereden bakan Bugün gazetesi yazarı Gülay Göktürk, insanların günah işleme özgürlüğü olduğunu savundu.

Kürtajın toptan yasaklanması halinde olası senaryoyu yazan, yazar, 1971 yılında Fransa'da yaşanmış bir olaydan yola çıkarak hükümete seslendi:

"Bilenler bilir, 1971 Nisan ayında Fransa çok ilginç bir kürtaj hakkı mücadelesine tanık olmuştu. O tarihte Fransa'da kürtaj suçtu. Aralarında ünlü Fransız düşünürü Simone de Beauvoir'in da bulunduğu 343 kanaat önderi kadın ortak bir itirafname imzaladılar, "Ben de kürtaj yaptırdım" diyerek "suçlarını" itiraf ettiler. "Kürtaj yaptırdım" deklarasyonu Nouvel Observator'da yayınlandı. Bu kampanyanın kıvılcımı Almanya'ya da sıçradı ve aynı yıl 375 Alman kadın Stern dergisine "Kürtaj yaptırdım" itirafında bulundu. Bu mücadele o ülkelerde belli sınırlar içinde kürtajın yasallaşması sürecinin başlangıcı oldu.

Peki, 1970'lerde Fransız kadınlarının yaptığını Türkiyeli kadınlar yapamaz mı? Hem de nasıl yapar...
Bir an için, Türkiye'de kamuoyu önderi yüzlerce, belki binlerce kadının, suç olduğu halde "Ben de kürtaj yaptırdım, günahı benim boynuma" diye ortaya çıktığını ve doğal olarak hapse atıldığını hayal edin...
Sizce herhangi bir hükümet bu yükü kaldırabilir mi?"