BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Gülerce'den cemaate mahçup olacaklar tepkisi

17 aralık sürecinde Zaman gazetesinden ayrılan yazar Hüseyin Gülerce, twitterdan cemaate sert çıktı.

Abone ol

Yazar Hüseyin Gülerce, isim vermeden cemaati Türkiye düşmanı lobilerle işbirliği yapmakla suçladı.

Cemaatle yollarırını ayırdıktan sonra 'paralel yapılanma' hakkında ses getiren açıklamalara imza atan Gülerce, uzun süren sessizliğini bozdu.

Twitter hesabından açıklama yapan Gülerce, "Kimler; duruşunu, yerini ve üslubunu koruyamayarak, ABD ve AB'de,Türkiye düşmanı lobiler ve odaklarla işbirliği yaparsa mahçup olacaklardır." diye yazdı. İşte o tweetler:

TÜRKİYE ALEYHİNDE KONUŞMAYA HAYIR

screen-shot-2015-01-12-at-2.23.23-pm.png

KÜLÜNK VE ÇAVUŞOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

AK Parti'den iki önemli isim, cemaatin yurt dışındaki temsilciliklerinin Türkiye aleyhine faaliyet gösterdiğini iddia etmişti.

Sabah gazetesine konuşan AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "Bir yıldır bu Paralel ihanet çetesi Avrupa'da kapı kapı dolaşıp "Türkiye'de giderek İslamcılaşan, cihatist, terör örgütlerine destek veren bir yönetim var. Türkiye sizden uzaklaşıyor, gerçek muhatabınız biziz, bunları indirin bizi getirin" propagandası yapıyor." açıklamasını yapmıştı.

Yine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün AA'ya yaptığı açıklamasında "Paralel yapı, Ermeni meselesinde bile Türkiye'nin aleyhine çalışıyor. 2015 olayları, diğer olaylar... Türkiye’nin aleyhine ne kadar unsur varsa onlarla işbirliğine giriyorlar" ifadesini kullandı.