BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ankara 13 ocak salı günü okullar tatil mi?

Ankara'da hava durumu nasıl olacak? Kar yağışı aralıklarla etkisini arttıracak. Yarın sıcaklıklar tekrar azalacak. Peki yarın 13 ocak salı günü Ankara'da okullar tatil mi, valilik kararı bekleniyor.

Abone ol

ANKARA'da hava durumu nasıl olacak meteoroloji son verileri açıkladı. kar yağışı gece boyunca aralıklarla etkili olacak. Hava sıcaklığı yarın tekrar azalacak. Peki yarın 13 Ocak salı günü Ankara'da okullar tatil mi, valilik kararı bekleniyor.

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Bolu'nun yağmurlu, yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, akşam saatlerinden itibaren Ankara, Çankırı ve Kırıkkale'nin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Yağışların gece saatlerinde Bolu, Düzce'nin güneyinde yoğun, Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olacağı beklenmektedir. İç kesimlerde sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesi beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının bugün 3 ila 5 derece artacağı, yarın kuzeyli rüzgarla birlikte tekrar azalacağı tahmin edilmektedir.

RÜZGAR: Rüzgarların iç kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette, Batı Karadeniz Bölümünde kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) eseceği tahmin edilmektedir.
UYARILAR
ÇIĞ UYARISI: Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın Batı Karadeniz Bölümünde kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) eseceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (soba ve baca gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, deniz ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.
BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bölge genelinde sabah saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-01-12-at-3.13.09-pm.png