BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Gülen'le ne konuştuğunu ilk kez açıkladı!

Abdülkadir Selvi Gülen ziyaretini ilk kez bu kadar detaylı anlattı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Fethullah Gülen'le birlikte çekilmiş fotoğrafının medyada gösterilmesi üzerine daha önce bir açıklama yapan Selvi, söz konusu fotoğrafa tepki gösterek "Demekki Hocaefendi ile fotoğraf çektiren misafirlere şantaj yapılıyor" demişti.

Fethullah Gülen ziyaretine neden gittiğini açıklayan Abdülkadir Selvi, ziyarete kendisini kimlerin davet ettiğini, neden davete icabet ettiğini ve Fethullah Gülen'le ne konuştuğunu ilk kez İnternethaber'den Nesrin Yılmaz'a açıkladı.

"Hoca Efendi ile fotoğraf çektirmeyi bir suçmuş gibi göstermelerini anlayamadım" diyen Abdülkadir Selvi, Hocaefendi'ye neden "Allah razı olsun sizden" dediğini açıkladı...

BEN HİÇBİR ZAMAN İLKESİZ VE ONURSUZ BİR ADAM OLMADIM

"Evet o fotoğrafı yayınladılar ve o fotograf üzerine "o zaman güç cemaatteydi oraya gittin, şimdi güç hükumette, oradasın" diye yorum yaptılar. Ben hiçbir zaman ilkesiz ve onursuz bir adam olmadım. Yaptığım her şeyin de bedelini ödedim, Ben daha çok genç bir muhabirken yaptığım bir haber yüzünden DGM'de yargılandım. Zaten ben güçlere göre hareket etseydim Ankara'nın en uzun süre muhabirlik yapan idarecisi olmazdım. Ben 4 yıl Yenişafak'ta temsilci vekilliği yaptım, bir gün bile temsilcinin koltuğuna gidip oturmadım, temsilcinin makam odasını bile kullanmadım, makam merakım yoktur."

HOCA EFENDİYİ ZİYARET ETMENİN SUÇ OLDUĞUNU ÖĞRENMİŞ OLDUM

O fotografın başka karelerine bakarlarsa orada 5 tane Ankara temsilcisi olduğunu görürler. Ben o arkadaşlarımdan izin almadığım için orada onlarla ilgili bir beyanda bulunmadım. Beni oraya, Zaman Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Ünal davet etti, "Ekrem Dumanlı özellikle senin de olmanı istiyor" dedi. Washington'da Amerika'lı İşadamlarının Türkiye ile ilgili bir paneli vardı, onu takip ettik, ardından "Hoca Efendi'yi ziyaret etmek ister misiniz" diye bizi davet ettiler. Biz ev sahibinin davetine uyarak oraya gittik. Deme ki cemaat oraya götürdükleri insanları aynı zaman da fotoğraflayarak cürmü meşhut gibi yayınlıyorlar. Ben, iman ve Kuran işleriyle uğraşan bir hoca efendiyi ziyaret etmenin suç olduğunu cemaat bu fotografımı yayınlayınca öğrendim."

BEN DAVET EDİLMEDEN ÖNCE CEMAATİ ELEŞTİRİYORDUM

"Biz oraya geçen yıl gittik. Yani 7 Şubat olayından sonra. 7 Şubat olayında ben cemaat karşısında çok keskin ve çok net bir tavır sergiledim, ciddi eleştiriler yaptım, bu eleştirileri de kendilerine söyledim. "Bir cemaat istihbarat savaşına girmez, bir cemaat iktidara talip olmaz, bunlar olursa siz hizmetinizi ve cemaatinizi ateşin ortasına atmış olursunuz, cemaatler tarihinde bu tür savaşlara girip de kazanan yoktur" dedim. Bunları söyledikten sonra ben oraya davet edildim. Cemaatin başka davetleri de olmuştu onlara katılamamıştım. Bir cemaat, kendi lideri olan Hoca Efendi ile çekilmiş bir fotoğrafı bir suç delili gibi sunmak suretiyle aslında bence Hoca Efendi'ye çok büyük zarar verdi. Şimdi, onu ziyarete gidenlerin aklında "fotoğrafımız çekilip hangi gün aleyhimizde kullanılacak" sorusu olacak. Ben yaptığımdan hiç yüksünmüyorum."

HOCA EFENDİYE DEDİM Kİ...

"Sizin aracılığınızla burada ilk kez açıklıyorum; Ben orada Hoca Efendi'ye "Efendim, Türkiye'de bir çözüm süreci başladı, özellikle dindarların ve cemaatin bu konuda kafası karışıktı, ilk başta karşı çıkanlar oldu, ancak siz ne zaman ki sulhta hayır var dedniz bu kafa karışıklığı giderildi, bu konuda çok önemli bir hizmet oldu, Allah razı olsun sizden" dedim. O da çözüm süreci ile ilgili düşüncelerini söyledi, kendisine kitaplarımı hediye ettim, ve kitaplarıma tek tek baktı, "Ben sizi takip ediyorum" dedi. Orada konuşulan budur. Diğer temsilci arkadaşlarımızın da soruları oldu, güzel bir sohbet gerçekleşti. Bize hediye ettikleri torbanın içerisinde de Nazlı Ilıcak'ın söylediği gibi ananas yoktu, bir tesbih vardı, o da duruyor hala bende."

RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ