BIST 10.233
DOLAR 32,39
EURO 34,76
ALTIN 2.394,99
HABER /  GÜNCEL

Gülen'i gider alır geliriz diyen kim?

MİT yasasının kabul edilmesinden sonra Ankara'da konuşulan son Fethullah Gülen kulisi çok konuşulacak.

Abone ol

Cemaate yakın yazarlardan Adem Yavuz Arslan, MİT yasasında sonra bazı AK Partililerin Gülen için "gider alır geliriz" dediğini iddia etti.

Fethullah Gülen'in ABD'den iadesinin isteneceği haberleri gündeme oturdu. Hükümetin hedefindeki isim için Ankara'da çeşitli senaryolar dillendiriliyor.

Başbakan Erdoğan'ın hukuki süreç başlatılacak dediği Gülen'in akibeti merak konusu oldu. Erdoğan'ın sınır dışı ya da iade önerisi seçeneklerine ABD'nin şu an itibariyle soğuk baktığı biliniyor.

MİT yasasının ardından bugün ortaya atılan kulis haber, iade tartışmalarını alevlendirecek gibi görürüyor.

"HER ŞEY MÜMKÜN"

Cemaate yakın Bugün gazetesinin yazarlarından Adem Yavuz Arslan, yazısında tartışılan iddiasını okurlarına böyle duyurdu:

"Başbakan'ın diğer gündemi Fethullah Gülen. Şimdi de Gülen'in ABD'den iadesini gündeme getirdi.

Hakkında soruşturma bile olmayan bir isimle ilgili iade prosedürü nasıl olacak bilinmiyor ama 17 Aralık'tan bu yana tecrübe ettiğimiz hukuksuzluklardan sonra her şey mümkün.

Nitekim Cumhurbaşkanı Gül'ün imzaladığı MİT yasasından sonra 'gider alır geliriz' diyen AKP'liler bile var."

psaki.jpg

KABUL EDİLEN MİT YASASINDA NELER VARDI?

-Dış güvenlik, terörle mücadele ve millî güvenliğe ilişkin konularda Bakanlar Kurulunca verilen görevleri yerine getirmek.

-Yerli ve yabancı her türlü kurum ve kuruluş, tüm örgüt veya oluşumlar ve kişilerle doğrudan ilişki kurabilir, uygun koordinasyon yöntemlerini uygulayabilir.

- Yabancıların ülkeye giriş ve çıkış ile vize, ikamet, çalışma izni ve sınır dışı edilmesi gibi konularda, ilgili kurum ve kuruluşlardan talepte bulunabilir.

gülen.20140430142308.jpg

gulen.20140430142358.jpg