BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,00
HABER /  GÜNCEL

Gülen'den Filipinler'e 10 bin dolar

Fethullah Gülen, kasırgayla yerle bir olan Fipinler'e yardım eli uzattı.

Abone ol

Fethullah Gülen Hocaefendi de Kimse Yok mu Derneği aracılığı ile felaketin yaralarını sarmaya çalışan Filipinler’e 10 bin dolar bağışladı.

Gülen’in, bağışı kitaplarından ve sesli yayınlarının telifinden kazandığı paralardan yaptığı öğrenildi. Bölgeye ulaşan ilk ekiplerden biri Kimse Yok mu Derneği’nin arama kurtarma ve yardım ekibi ASYA oldu.

Dün sabah helikopterlerle felaketin en şiddetli vurduğu Tacloban şehrine ulaşan 10 kişilik ASYA ekibi arama-kurtarma çalışmalarına başladı. Bölgede bulunan ASYA ekibi lideri İsmail Büyükay, “Arama-kurtarma ve insanî yardım çalışmalarımız için 6 bin 500 afetzedenin istifade edeceği 25 tonluk yardım malzemesi dağıtılmaya başlandı. Bölge, tahmin edilenden çok daha zor durumda.” ifadelerini kullandı. 

KİMSE YOK MU'DAN İLK ETAPTA 1 MİLYON DOLARLIK YARDIM

Kimse Yok mu Derneği de ilk etapta afetzedelere 1 milyon dolarlık yardım yapacağını açıkladı. Genel Başkan İsmail Cingöz, “Yönetim kurulu kararı olarak Filipinler’e 1 milyon dolarlık acil insani yardım yapma kararı aldık. Türk halkının Filipinler’e destek olması ile bu rakamların daha da artacağını düşünüyoruz. Tüm hayırseverleri insani yardım için katkı vermeye çağırıyoruz.” dedi.  Yaklaşık 65 ton yardım malzemesi yüklü uçakla gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AFAD ve Kızılay yetkilileri ile birlikte ziyaret ettiği Filipin Kızılhaç Başkanı Richard Gordon’dan bilgi aldı. Atalay, ilk elde gönderdikleri 65 tonluk yardıma ek olarak ihtiyaçlara göre ek yardım sağlayabileceklerini söyledi.  Kurban organizasyonu için bölgeye giden ve bayramda meydana gelen deprem nedeniyle Cebu’da kalan İHH ekibi, tayfunun ardından da afet bölgelerine giderek acil yardım çalışması başlattı. Filipinler için Kimse Yok mu Derneği’nin yardım kampanyasına cep telefonu operatörlerinden “FİLİPİNLER” yazıp 5777’ye SMS atarak bağışta bulunulabiliyor.