BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  POLİTİKA

Gülenden Baykala cevap

Baykal türbanda 'din dersi' vermişti. Gülen'den cevap gibi yorum geldi.

Abone ol

Başörtüsü konusunda "din dersi" veren CHP lideri Deniz Baykal'a Fethullah Gülen'den "Başörtüsü, dinin açık emridir" cevabı geldi.

Başörtüsü tartışmalarına dini açıdan yaklaşan Gülen, kendi internet sitesinden konuya açıklık getirdi. Gülen'e göre Tesettür, İslâm'ın beş şartı arasında da yer almaz. Fakat, Kur'an'ın açık emri.. Gülen ayrıca provokasyonlara karşı herkesi uyanık olmaya çağırdı..

İşte Gülen'in Türkiye'nin gündeminin ilk maddesi olan türban konusundaki görüşü:

Tesettür meselesinin bazıları tarafından politize edilerek ayağa düşürülmek istendiğine esefle şahit oluyoruz. Ne yazık ki, bazı kesimlerde çok ciddi bir din düşmanlığı var ve bunlar her fırsattan istifade ediyorlar.

Tesettür meselesinin bazıları tarafından politize edilerek ayağa düşürülmek istendiğine esefle şahit oluyoruz. Ne yazık ki, bazı kesimlerde çok ciddi bir din düşmanlığı var ve bunlar her fırsattan istifade ediyorlar.

Laikliği güçlendirir

Zira laikliğin temelini, dinin devlete, devletin de dine müdahale etmemesi, hattâ devletin din hürriyetini sağlaması prensibi teşkil eder. Bu sebeple, başörtülü bir kızımızın üniversitede ilim tahsili yapması lâikliği yıkmaz; cumhuriyete de demokrasiye de hiçbir zarar vermez. Tam tersine, bunları güçlendirir.

'Baskı olur' diyenler provokasyon yapabilir

Kızlarımızın başını örterek okuyabildiği yıllarda hiçbir hadise olmadı. Bundan sonra olacağına, başlarını örtmeyen kızlarımız dahi ihtimal vermiyor. Gerçek bu iken, asıl mağduriyete zaman zaman daha çok dindarlar maruz kalıyorken, başörtüsü serbest bırakıldığında başını örtmeyenlere baskı olur demek, aslında yapılabilecek bazı provokasyonları akla getirmektedir. Önceki dönemlerde şahit olduğumuz üzere, eğer başörtüsü kanunu Meclis'ten geçer -ki, bu kanunu kabul edip etmemek Meclis'in, onu tasdik edip etmemek Cumhurbaşkanı'nın salâhiyeti içindedir- kızlarımız üniversitelerde başörtülü okuma imkânına kavuşursa, ciddi provokasyonlar sahnelenebilir.

Vazifeli bayanlar

Belli yerlerde kendilerine çarşaf giydirilmiş bazı vazifeli erkekler, tesettüre sokulmuş bazı vazifeli bayanlar, başlarını örtmeyen kızlarımıza rahatsızlık verebilir; sözlü, hattâ fiilî tacizlerde bulunabilirler. Bu konuda fevkalâde endişeliyim ve rical-i devletimizin bu hususta mesul olanlarının çok dikkatli olması gerektiğine inanıyorum.