BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,74
ALTIN 2.402,89
HABER /  GÜNCEL

Gülen o mektubu kime yazdı? İşte yanıtı

AK Parti-cemaat "savaşı" tam gaz devam ederken, her şeyi sonlandıracağı umulan mektup da krize çare olmadı.

Abone ol

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, Başbakan Erdoğan'ın Dolmabahçe'deki toplantıda gündeme getirdiği mektupla ilgili "Mektup, Erdoğan'a hitaben yazılmadı, pazarlık da söz konusu değil" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Dolmabahçe'de gazeteci ve yazarlarla biraraya geldi. Sabah yazarı Mehmet Barlas, Erdoğan'ın toplantıdaki konuşmasında Fethullah Gülen'den bir sulh mektubu geldiğini açıkladığını kaydetti. Barlas, Erdoğan'ın buna cevap olarak, o eşiğin geçildiğini ve paralel devletle mücadelenin sonuna kadar süreceğini söylediğini belirtti. Başbakan'ın mektup iddiasına cemaatten cevap geldi. Önce Herkul.org sitesinin editörü Osman Şimşek, ardında da Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı konuya ilişkin açıklama yaptı.

OSMAN ŞİMŞEK MEKTUP İDDİASINA CEVAP VERDİ

Başbakan Erdoğan'a Gülen cemaatinden gönderildiği iddia edilen mektupla ilgili Fethullah Gülen'e en yakın isim olan Herkul.ogr sitesinin editörü Osman Şimşek, Twitter'da açıklama yaptı. Şimşek, ''Bir dane-i hakikat bir harman yalanı yakar. Bakalım mektup ve hikayesi ortaya konunca "pazarlık" iftiracıları ne yapacaklar?!.'' diye yazdı.

PEKİ MEKTUP KİME? YANITI BELLİ OLDU

 Osman Şimşek'in açıklamasına bakılırsa bir mektup olduğu doğru, üstelik ıslak imzalı ve bir siyasiye yazılmış. En çok merak edilen ise Başbakan Erdoğan'a ait olmadığı söylenen mektubun kime yazıldığı.

Bu sorunun yanıtı herkul.org sitesinin gelen ve Gülen'in mektubunun yayınlandığı ikinci açıklamayla ortaya çıktı.

Gülen mektubu bizzat Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yazmıştı.

Açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın da tartışmaların büyümemesi ve milletimizin huzuru adına farklı kesimlerle görüşmeler yaptığı, binaenaleyh muhterem Hocamıza da bir elçi gönderip kendi düşüncelerini aktarmak ve buranın mülahazalarını öğrenmek istediği iletildi. 21 Aralık’ta gelip Hocaefendi’yle görüşen ve onun değerlendirmelerini not eden misafirimiz, yazılı bir metinle dönmenin çok daha faydalı olacağını söyleyince, muhterem Hocamız, medyada sözü edilen o mektubu yazıp verdi" denildi. 

 CEMAATİN VAKFINDAN FLAŞ MEKTUP AÇIKLAMASI...

20364.jpg