BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.434,41
HABER /  GÜNCEL

Gülen ıssız ormanda bir göz odada kalıyormuş

Fethullah Gülen sevenlerinin dediği gibi tahta bir kulübede mi yaşıyor? Yoksa dev bir malikanede mi?

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Ekrem Dumanlı'nın bugünkü yazısı açıklamaları eski tartışmayı yeniden alevlendirdi. Gülen, kendisiyle röportaj yapan Dumanlı'ya hayatında hiçbir zaman iki ceketi olmadığını söylemiş.

Gülen'in "Son 15 yılı ruhani bir inzivada geçirdim" dediği yer neresi? Kendini altın nesil için feda ettiği söylenen Gülen yine tartışmaların merkezinde. Dumanlı'nın ceket örneğinden sonra Gülen'in nasıl hayat yaşadığı sosyal medyada tartışıldı.

Zaman gazetesi Genel yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'ya göre Gülen, ıssız bir ormanda bulunan komplekste sadece bir odada kalıyor ve kirasını da ödüyor.

ISSIZ BİR ORMANDA

Gülen'in dünya malında gözü olmadığını savunan Dumanlı bugünkü yazısında böyle diyor:

"Hayatımda hiçbir zaman iki ceketim olmadı.” dedi. Bu basit gibi gözüken cümle, basit bir tevazu değil; bir hayat tercihiydi. Bu hayat tercihinin kıymetini bilmeyenler ona “malikânede yaşıyor” gibi bir iftira ile çamur atıyordu. Oysa bir vakıf tarafından alınan ve adeta ıssız bir ormanda bulunan kompleksin sadece bir odasında kalıyordu Hocaefendi ve o odanın da kirasını ödüyordu. Hayatın manasını villalara, katlara, yatlara vs. bağlayanların iki ceketten fazla varlığı olmayan bir insanın fikir sancısına, dava namusuna, düşünce ahlakına bir anlam verebilmesi tabii ki çok zor..."

göl.20140317162838.jpg

MAL VARLIĞI YOKMUŞ

Zaman'ın kurucularından Alaattin Kaya da 4 yıl önce 32. Gün'e yaptığı açıklamada "Siz dünyanın hiçbir yerinde böyle bir çalışmanın başındaki insanın mal varlığı olmadığını göremezsiniz. " demişti?

orman.jpg

100 DÖNÜM ARAZİ

Gülen'e karşı olanlar ise tam tersini düşünüyor. Pennsylvania eyaletindeki Pocono Dağı eteklerinde yer alan Saylorsburg kentindeki çiftlik 100 dönüm arazi üzerine kurulu. Kaldığı yer resmi kayıtlarda ’Altın Jenerasyon İbadet ve Dinlenme Merkezi’ olarak görünüyor. Pocono Record gazetesi, 4 yıl önceki bir haberinde içinde basketbol ve futbol sahaları, gölet ve çiftlikte yaşayan 100 kişi ve ziyarete gelen konuklar için rezidanslar bulunduğunu yazmıştı.

tahta.jpg