BIST 10.046
DOLAR 32,26
EURO 34,67
ALTIN 2.408,30
HABER /  MEDYA

Gülen haberi meğer 9 yıllıkmış

Radikal yazarı Oral Çalışlar, Taraf gazetesinin yayınladığı MGK toplantısına ilişkin çarpıcı bir ayrıntıyı köşesinde paylaştı.

Abone ol

Taraf gazetesinin büyük bir sırrın açığa çıkması gibi sunduğu Gülen'i bitirme planı kararları, Ağustos'taki MGK toplantısından iki ay önce Hürriyet gazetesinde haber olmuş.

Bugün Miliyet gazetesinin manşetine taşınan ve dönemin MGK üyesi Vecdi Gönül'ün "gündemi Sezer belirledi" sözlerini doğrular nitelikte.

Bu çarpıcı ayrıntıyı gündeme taşıyan isim ise Radikal si yazarı Oral Çalışlar oldu. Hürriyet muhabiri Uğur Ergan, 9 yıl önce konuyla ilgili yazdığı haberin linkini Çalışlar'a yollamış. Yazar da bu haberin detaylarını köşesinde yazdı. 

ASKER VE SEZER İSTEDİ, GÜLEN MGK'DA GÜNDEME GELDİ

(...)Hürriyet’ten Uğur Ergan, MGK’daki ‘Gülen Cemaati’ haberine ilişkin, önceki gece bir tweet attı: “Baransu yazmış da... 9 yıl önce de şöyle bir şey yazmışız. Arşiv söylüyor...”

Uğur Ergan, kendi haberinin linkini de vermiş. Arşive girerek merakla okudum. 25 Haziran 2004 tarihli Hürriyet’teki Uğur Ergan imzalı haberin başlığı: Askerler ve Sezer istedi Gülen MGK’da gündeme geldi.  

Haber şu şekilde sürüyor: “Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) dünkü haziran ayı olağan toplantısında, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve askerlerin istemi üzerine Fethullah Gülen cemaatinin faaliyetleri gündeme geldi.

Asker kanadın Gülen cemaatinin devlet kadrolarına sızma girişimlerine ilişkin hazırladığı detaylı raporun kurul üyelerine sunulduğu öğrenildi. Toplantı sonrası yayımlanan bildiride, ‘Ülke genelindeki güvenlik ve asayiş durumu ile irticai ve bölücü faaliyetler gözden geçirilmiştir’ denildi.”

Askerlerin ve Cumhurbaşkanı’nın ‘Gülen Cemaatinin faaliyetlerini’ gündeme getirmeleri, ‘rutin’ bir haber gibi verilmiş. “İrticai ve bölücü faaliyetler gözden geçirilmiştir” ifadesi de gösteriyor ki, Gülen Cemaati, ‘irticai faaliyet’ kapsamı içinde değerlendirilmiş. Gazeteler ve kamuoyunun, bu saptamayı, tamamen normal karşılamış olduğu bir gerçek.

Tabii, o dönemde, şimdiki Başbakan Tayyip Erdoğan, o zaman da Başbakan, günümüzün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Dışişleri Bakanı. Onların da MGK kararlarının altında imzası var. Metni ‘gönüllü’ olarak imzaladıklarını düşünmek ya da iddia etmek, hakkaniyete uymaz. Ancak bugünün ölçüleriyle bakarsak, “Keşke direnselerdi” gibi ilkesel bir temenni, anlamlı olabilir. "


Cemaatin asıl planı Erdoğan'ı devirmek

AK Parti - Cemaat arasındaki savaşta hizmet hareketi niye bu kadar saldırgan bir politika izliyor. Yeni Şafak yazarının iddiası çok sert.

erdoğan-ve-gülen.jpg

Baransu'dan ortalığı sarsacak iddialar

Baransu, twitter'daki hesabından hem Akdoğan'ın açıklamasını yorumladı hem de çarpıcı bir iddiayı daha dile getirdi.

TARAF : AKP'NİN MGK'DA GÜLEN'İ BİTİRME PLANI
Dershane tartışmaları devam ederken, bugün Taraf gazetesinde Mehmet Baransu imzalı ilginç bir haber yer aldı.
taraf---güleni-bitirme-karari-mgk.jpg
Arınç'tan Gülen'i bitirme planı açıklaması
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Taraf'ta yer alan "MGK'da Gülen'i bitirme planı" haberi hakkında açıklama yaptı.