BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Gülen dosyası MGK'da! Flaş gelişme

Milli Güvenlik Kurulu-MGK yapılacak ilk toplantısının ana gündem maddesi Fethullah Gülen olacak!

Abone ol

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın dünkü günkü grup toplantısında ABD’den iadesi için hukuki sürecin başlatılacağını açıkladığı Fethullah Gülen’le ilgili devletin zirvesi bir araya gelecek.

İlk kapsamlı fikir alış verişi ise Nisan ayı olağan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında yapılacak.

MGK öncesi, ilgili kurumların yanı sıra özellikle Adalet ve Dışişleri Bakanlıkları arasında bir dizi görüşme yapıldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gülen’in iadesi süreciyle ilgili neler yapılabileceğine dair kurmaylarından bilgileri topladı. Güvenilir kaynaklar, bu konuda Dışişleri Bakanlığı’nın Adalet Bakanlığı’ndan gelecek dosyaların tercümesi ve gerektiğinde ABD’nin Ankara Büyükelçiliği üzerinden Washington yönetimine iletilmesi görevini üstleneceğini söylediler. Aynı kaynaklar, “Önemine göre dosyalar, bazen iki ülke adalet bakanlıkları arasında da değişebilir” dediler.

Hürriyet'in haberine göre, geçen Şubat ayındaki MGK’da da Gülen dosyası gündeme gelmiş ve konu ilk madde olarak MGK bildirisine, “Ülke genelinde güvenliği ilgilendiren hususlar ve yürütülen çalışmalar değerlendirilmiş, bu kapsamda halkımızın huzurunu ve ulusal güvenliğimizi tehdit eden yapılanmalar ve faaliyetler görüşülmüştür” diye yansımıştı.