BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 35,02
ALTIN 2.443,42
HABER /  GÜNCEL

Gülden öğrencilere hoşgörü mesajı

Cumhurbaşkanı Gül yarın okula başlayacak 15 milyon öğrenciye hoşgörü mesajı verdi...

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den öğrencilere yeni eğitim yılında hoşgörü mesajı. Gül, ''Yeni nesillerin insan haklarına, insanlara ve düşüncelere saygılı, hoşgörülü, yeteneklerini geliştirebilen, düşünebilen, bilgiye ulaşabilen, çok okuyan, demokrasiyi, modern dünyanın değerlerini bilen bireyler olarak yetiştirilmelerine büyük önem veriyoruz'' dedi. 

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Gül, yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Eğitimin, kalkınmanın ve gelişmenin temeli, Türkiye'nin geleceği olduğunu kaydeden Gül, çocuk ve gençler ne kadar iyi yetiştirilirse, onlara ne kadar çok imkan sunulursa Türkiye'nin yarınlarının da o kadar parlak olacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin, sürdürülebilir gelişmeyi sağlamış, ekonomik, bilimsel, sosyal ve kültürel bakımdan güçlü, demokrasisi mükemmel, daha müreffeh ve rekabet gücü yüksek bir ülke olarak ilerlemesi için, eğitim alanındaki çalışmaların ve yatırımların kararlılıkla devam etmesinin elzem olduğuna işaret etti. Gül, şöyle devam etti:

''Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz çocuk ve gençlerimizin en iyi imkan ve şartlara kavuşturularak, çağın gerekleri doğrultusunda kaliteli bir eğitim almaları devletin öncelikleri arasında yer almaktadır. Yeni nesillerin insan haklarına, insanlara ve düşüncelere saygılı, hoşgörülü, yeteneklerini geliştirebilen, düşünebilen, bilgiye ulaşabilen, çok okuyan, demokrasiyi, modern dünyanın değerlerini bilen bireyler olarak yetiştirilmelerine büyük önem veriyoruz.

Çocuk ve gençlerimize ancak böylelikle dünyanın kapılarını açabileceğimiz, kendilerini her ülkede ispat edebilmeleri için alternatifler sunabileceğimiz kanaatindeyim.

Bu vesileyle şunu da vurgulamak isterim ki yeni nesillerin başarılı olmaları, sadece okulların, öğretmenlerin ve ailelerin değil, Türkiye'nin de başarısı olacaktır.

Bu nedenle, okul öncesinden üniversiteye kadar eğitimin her kademesinde standartların ve kalitenin daha da yükseltilmesinin, bilgi çağının şartları doğrultusunda yeniliklerin ve uygulamaların hayata geçirilmesinin önemine dikkat çekmek istiyorum. Bununla birlikte bilgi teknolojilerinden yararlanarak eğitimin sürekliliğinin sağlanması da gerekmektedir.''

ÖĞRETMENLERE MESAJ
Gül mesajında öğretmenleri de unutmadı. Türkiye'de son yıllarda eğitim alanında sevindirici gelişmeler yaşandığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, çalışmaların devlet vatandaş iş birliğiyle bir seferberliğe dönüştüğünü ifade etti. Devletin ve milletin eğitime yapılan yatırımın, insana ve geleceğe yapılan yatırım olduğu bilinciyle hareket ettiğini vurgulayan Gül, şunları kaydetti:

''Uzak görüşlü hamlelerle ülkemizi, eğitim başta olmak üzere, bütün alanlarda hedeflediğimiz seviyeye, Atatürk'ün öngördüğü muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacağımıza inancım tamdır.

Bu süreçte biliyoruz ki en büyük yük, fedakar öğretmenlerimizin omuzlarındadır. Bugün Türkiye'nin geleceği, öğretmenlerimizin yetiştirdiği 'fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür' nesillerle şekillenmektedir. Yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken büyük bir sevgiyle görev yapan öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.