BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,96
ALTIN 2.443,57
HABER /  GÜNCEL

Cüzzamı, kanseri ve felci yendi

Pes etmedi, yılmadı, hayata tutundu.. Azmi ve kararlılığı ile birçok kimsenin baş edemeyeceği hastalıkları bir bir yendi..

Abone ol

İzmirli Rabia Narinç (76), içindeki yaşama sevinci sayesinde cüzzamı, meme kanserini ve felci yendi.

Yaşı 76 ama ruhu genç mi genç.. Hastalıkları sırasında hep iyi olacağını düşündü. Bu coşkusu da onun bu hastalıkları yenmesini sağladı..

"Bir yere gideceksem çocuk gibi seviniyorum. Ayakta durabildiğim kadar da yaşamak isterim." şeklindeki sözleri 76 yaşındaki kadının iç dünyasını göstermesi açısından çarpıcı..

Narinç'in çileli hayatı 1965 yılında 32 yaşındayken hamile kalmasıyla başladı. Tam sırada cüzzam hastalığına yakalandı. Doktorların da yönlendirmesiyle cüzzamı yendi.

SERİ AMELİYATLAR

Tam herşey bitmişti ki 1980 yıılnda meme kanseri olduğunu öğrendi.. Önce memelerinden birini sonra diğerini aldırmak zorunda kaldı.. Kanser vücuduma yayılmıştı. Bu arada guatr ve göz ameliyatları da oldu. Üç göz ameliyatı geçirdi. Sağ gözünü tamamen aldılar.

EN FAZLA ÜZÜLDÜĞÜ HASTALIK

Ona rağmen dikiş dikerek, örgü örerek zamanımı geçirmeye, hayata tutunmaya çalıştı. En çok üzüldüğü hastalık ise felç olmuş. 1997 yılında bir akşam yattı, gece kalktı ama konuşamıyor, yürüyemiyordu. Çünkü sağ tarafı hiç tutmuyordu.

FELCİ NASIL YENDİ

Ellerimle merdivenlere tutunarak yürümeye çalışıyordu. Sonra asansöre binip, tekrar aşağı iniyordu, yeniden merdivenlere tutunarak çıkmaya çalışıyordu. Bu şekilde çalışarak felci de yendi.

Bütün bunları yaşarken yanında hep eşi vardı. Ne zaman hastalansa elinden tutar, onu doktorlara götürürdü. 5 yıl önce kendisi de kanserden öldü. Şimdi kızıyla birlikte kalıyor ama eşini çok özlediğini de saklamıyor.

''GENÇLER HİÇBİR ŞEYE ÜZÜLMESİN''

Gençlere, kendisini örnek almaları telkininde bulunuyor Rabia Narinç. Gençlere bakın ne tavsiye ediyor:

''Ben kendi kendime diyorum ki, 'bu yaşadıklarına karşı iyisin.' Allah benim sabrımı gençlere versin. Gençler için dua ediyorum şimdi. Bazı gençleri görüyorum, başları ağrıyıp, şikayet ediyorlar. Ben hayatımdan hiç şikayet etmedim. 'Bunu da yapacağım, bunu da başaracağım' diye sevinirim'' dedi.

Yeni neslin küçük sorunları büyütmemesi ve kendine dert etmemesi gerektiğini ifade eden Narinç, şöyle devam etti:

"YAŞAMA ZEVKİ BU İŞTE"

''Gençlerin iyi olmasını isterim, hiçbir sıkıntıya düşmesinler. Çok şükür her şeyi gördük, geçirdik. Hayat bu işte. Gezmeye çalışıyorum şimdi. Çocuklarıma diyorum ki 'Nereye giderseniz gidin, beni de götürün', elimden tutup götürüyorlar. Yaşama zevki bu işte. Bir yere gideceksem çocuk gibi seviniyorum. Ayakta durabildiğim kadar da yaşamak isterim.''