BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,82
ALTIN 2.442,11
HABER /  RAMAZAN

Gül şehit ailelerine iftar verecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 24 Temmuz Salı günü 310 şehit yakını ve gaziyle iftar yemeğinde bir araya gelecek.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Gül tarafından şehit yakınları ve gaziler onuruna verilen geleneksel iftar davetlerine bu yıl da devam edileceği bildirildi.

Dolmabahçe Sarayı'nda salı günü gerçekleşecek programa, son bir yıl içerisinde 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ve 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanunlar kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan şehitlik veya gazilik maaşı alan kişiler ve aile fertlerinin davet edildiği belirtildi.

İftar yemeğine 53 ilden 310 şehit ailesi mensubu ve gazinin katılacağı duyurulan açıklamada, şehit aileleri ve gazilerin yaşadıkları illerden İstanbul'a ulaşımları ve illerine dönüşleriyle İstanbul'da ağırlanmalarının Cumhurbaşkanlığı ve ilgili valiliklerce sağlanacağı kaydedildi. Davetlilerin, İstanbul;da bulunacakları süre zarfında kendileri için hazırlanan kültürel programa da katılacağı ifade edildi.

Açıklamada, ''Şehit yakınları ve gazilerimize ilişkin konuları yakından takip eden Sayın Cumhurbaşkanımız, bu vesileyle vatanımız için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizin aileleri ve gazilerimizle biraraya gelecek olmaktan büyük mutluluk duymaktadır'' denildi.