BIST 10.277
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.395,82
HABER /  MEDYA

Guardian Türkiye'den 'rehine' açıklaması bekliyor

Guardian, Türkiye’nin IŞİD’in 101 gün rehin 49 konsolosluk çalışanı karşılığında aralarında iki İngiliz vatandaşının da bulunduğu 180 IŞİD üyesini serbest bıraktığı iddiasının ardından,İngiltere’nin Türkiye’den açıklama beklediğini yazdı.

Abone ol

Çok konuşulan ve tartışılan 'rehine kurtarma operasysonu'yla ilgili Guardian'dan flaş bir çıkış geldi.

Gazete, İngiliz Dışişleri’nin Türk yetkililerin "Türkiye’nin IŞİD’in 101 gün rehin 49 konsolosluk çalışanı karşılığında aralarında iki İngiliz vatandaşının da bulunduğu 180 IŞİD üyesini serbest bıraktığı iddiası"na çıklık getirmesini talep ettiğini yazdı.

Gazeteye konuşan İngiliz yetkililer, ‘takasın tam olarak nasıl yapıldığı konusunda belirsizlik olsa da, Türkiye hükümetinin böyle bir anlaşnma yaptığı ihtimalini dışlamadıklarını‘ söyledi.

İDDİA NEYDİ?

İlk olarak Taraf gazetesinin ortaya attığı, ardından İngiliz gazetesi Times’ın manşetine taşıdığı habere göre, Türkiye Musul Konsolosluğu’nda rehin alınan 49 kişinin serbest bırakılması için IŞİD’le masaya oturmuş ve aralarında çok sayıda militanın da bulunduğu 180 örgüt mensubunu serbest bırakmıştı.

Taraf, takasın Van üzerinden otobüslerle gerçekleştirildiğini öne sürerken, Times da elinde takas listesinin bulunduğu nu ve serbest bırakılan militanlar arasında Batılı ülkelerin pasaportlarını taşıyan çok sayıda kişinin olduğunu yazdı.