BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,56
ALTIN 2.381,41
HABER /  DÜNYA

G.Saray ile Trabzonspor 115. randevuya çıkıyor

Spor Toto Süper Lig’in son haftasında Galatasaray ile Trabzonspor 115. kez karşı karşıya gelecekler. <br/>Bugüne dek iki takım arasında yapı...

Abone ol

Spor Toto Süper Lig’in son haftasında Galatasaray ile Trabzonspor 115. kez karşı karşıya gelecekler.
Bugüne dek iki takım arasında yapılan 114 karşılaşmanın 51’ini Galatasaray, 36’sını Trabzonspor kazanırken, 27 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere geride kalan toplam 114 karşılaşmada sarı-kırmızılı takımın 148 golüne Karadeniz ekibi 123 golle yanıt verdi. Ligde yapılan 79 karşılaşmanın 24’ünü Trabzonspor, 34’ünü Galatasaray kazandı. 21 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Lig maçlarında Karadeniz ekibi 86, Galatasaray 101 gol attı.

İSTANBUL’DAKİ MAÇLAR
Galatasaray ile Trabzonspor arasında İstanbul’da oynanan maçlarda da sarı-kırmızılı takımın üstünlüğü bulunuyor. İki takım arasında İstanbul’da oynanan 39 maçta Galatasaray’ın 20 Trabzonspor’un ise 8 galibiyeti bulunuyor. 11 maçta ise taraflar bir birlerine üstünlük kuramadı. Sarı-kırmızılı takım attığı 58 gole karşılık ise kalesinde 37 gol gördü. Sarı-kırmızı takım son 3 maçtır Trabzonspor’u Türk Telekom Arena’da yenemiyor.

KARADENİZ EKİBİ SON DERBİSİNİ KAZANMAK İSTİYOR
Bu sezon İstanbul’un 3 büyük takımına karşı galibiyet elde edemeyen Trabzonspor, sarı-kırmızılı takım karşısında ilk galibiyetini tatmak istiyor. Sezona kötü başlayan ve bir türlü beklentilere karşılık veremeyen Trabzonspor, 3 büyükler karşısında da bekleneni veremedi. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynadığı maçlarda galip gelemeyen Trabzonspor, bu sezon 3 büyükler içinde sadece Fenerbahçe’ye yenildi. Diğer maçlardan ise beraberlikle ayrıldı.
Fenerbahçe-Trabzonspor: 0-0
Beşiktaş-Trabzonspor: 1-1
Trabzonspor-Galatasaray: 0-0
Trabzonspor-Fenerbahçe: 0-3
Trabzonspor-Beşiktaş: 0-0

2000. GOL KİME NASİP OLACAK
Spor Toto Süper Lig’de sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u 4-3 yenen Trabzonspor, deplasmanda Galatasaray ile yapacağı maçta tarihindeki 2000’inci golü atmaya çalışacak. Daha önceki adıyla Birinci Futbol Ligi, şimdiki adıyla mücadele ettiği Spor Toto Süper Lig tarihinde 39 sezonda 1999 gol kaydeden bordo-mavililer, Galatasaray maçında bir gol atması halinde 2000’inci golüne kavuşacak. Bordo-mavili takımın sarı-kırmızılı takıma karşı atacağı gole kimin imza atacağı ise merakla beklenmeye başlandı.

ŞAMPİYON KUPASINI KALDIRACAK
Şampiyonluğunu 2 hafta önce ilan eden Galatasaray, maçın ardından düzenlenecek törende kupasını kaldıracak. Stattaki törenlerde, Reyhanlı’daki bombalı saldırılar ve derbi maçın ardından bir Fenerbahçe taraftarının bıçaklanarak öldürülmesi dolayısıyla UEFA satandartları uygulanacak ve aşırıya kaçılmayacak.
(İHA)