BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

G.Saray F.Bahçe'ye teslim olmadı

Galatasaray karşısında 3-1 önde olduğu Play-off final serisinde iki ekip 5. maçta karşı karşıya geliyor...

Abone ol

Basketbol Ligi Finali'nde seri Abdi İpekçi'ye taşındı. Yenmesi halinde şampiyonluğunu ilan edecek olan Fenerbahçe Ülker, Sinan Erdem'de taraftarının önünde Galatasaray Cafe Crown'a 72-71'lik skorla mağlup oldu. Sarı kırmızılılar seride durumu 3-2'ye getirdi.

MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYINIZ... 

Basketbol Ligi Finali'nde seri Abdi İpekçi'ye taşındı. Maçı galibiyetle tamamlaması halinde şampiyonluğunu ilan edecek olan Fenerbahçe Ülker, Sinan Erdem'de taraftarının önünde Galatasaray Cafe Crown'a 72-71'lik skorla mağlup oldu. Sarı kırmızılılar seride durumu 3-2'ye getirirken galibiyette son saniye basketini atan Joshua Shipp büyük pay sahibi oldu.

Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Cafe Crown arasında yapılan Beko Basketbol Ligi play-off final serisi beşinci maçında, sarı-lacivertli oyuncular Marko Tomas, Tarence Kinsey ve Ömer Onan takımdaki yerlerini aldı.

Serinin dördüncü maçında sağ elinden sakatlık geçiren Tomas, tedavisinin ardından eli sarılı olarak karşılaşmaya ilk 5'te başladı.

Dördüncü maçtan sonra hastalanan ve 2 gündür 39 derece ateşi olduğu bildirilen Ömer Onan da iğneyle sahaya çıkarak, maça ilk 5'te başladı. Sakatlığı nedeniyle final serisinde ilk dört maçta forma giyemeyen Tarence Kinsey ise ilk kez beşinci maçta kadroda yer aldı.

SHUMPERT İLK 5'TE BAŞLADI

Galatasaray Cafe Crown'da ise sakatlığı bulunan Preston Shumpert, maça ilk 5'te başladı. Serinin dördüncü maçında da sakatlığı bulunan Shumpert, ilk 5'te başlamış, ancak ikinci yarıda oynayamamıştı.

Karşılaşma karşılıklı basketlerle başladı. Özellikle üç sayılık atışların ön plana çıktığı ilk çeyrekte Fenerbahçe Ülker'de Ukiç ve Preldic'in Galatasaray Cafe Crown'da ise Ermal ve Haluk Yıldırım'ın üçlükleri iki takımın da canlı kalmasını sağladı. İlk çeyrek 24-19 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona ererken ilk çeyreğin en dikkat çeken oyuncusu 10 sayı kaydeden Ermal ve 8 sayıyla oynayan Preldzic oldu.

İkinci çeyreğe Galatasaray Cafe Crown daha iyi başlarken fark bir anda kapandı.  Galatasaray Cafe Crown'dan Caner Topaloğlu'nun teknik faul almasıyla Fenerbahçe Ülker tekrar sayı farkını açmaya başladı. Savunmada ve hücumda Lavrinovic ile etkili olan Fenerbahçe Ülker'e Shipp ve Andric zaman zaman karşılık verdi. İlk yarının bitimine son 4 dakika kala Fenerbahçe'yi yakalayan Galatasaray Cafe Crown, savunmada da başarılı olunca son bölümde etkili oynadı. İlk yarının son saniyelerindeki Ukiç'in üçlüğüyle ilk yarı 41-41 sona erdi.

İkinci yarıya Fenerbahçe Ülker, Kinsey'in sayılarıyla etkili başladı. Galatasaray Cafe Crown'da sahneye çıkan Luksa Andriç bir anda oyunun gidişatını değiştirdi. Üstüste bulduğu basketlerle takımını ayakta tutan Andricli Galatasaray Cafe Crown üçüncü çeyreği de Caner'in attığı üçlükle 56-53 önde tamamlamayı başardı. Üçüncü çeyrek sonucu maçın en skoreri 18 sayıyla oynayan Luksa Andric oldu. Ermal'in 12, Fenerbahçe'den Oğuz'un da 10 sayısı bulunuyor.

Son çeyreğe Fenerbahçe Ülker taraftarının yoğun desteğini arkasına alarak başladı fakat Galatasaray Cafe Crown Fenerbahçe'nin farkı kapatmasına izin vermedi ilk dakikalarda. Ukiç ve Tomas'ın isabetsiz atışlarıyla ataklar boş dönen Fenerbahçe Ülker, alınan bir molanın ardından üstüste basketler bulmaya başladı. Son 5 dakika kala Fenerbahçe Ülker 62-62 ile beraberliği yakaladı. Bir anda üçlük yarışına dönen karşılaşmada iki ekip de karşılaşmadan kopmazken  son saniyede sahneye Shipp çıktı ve son saniye basketiyle takımını 72-71'lik galibiyete taşıdı.

KOCAMAN DA İZLEDİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman da karşılaşmayı izledi. Kocaman, kulüp başkanı Aziz Yıldırım, yöneticiler Murat Özaydınlı ve İlhan Ekşioğlu ile birlikte aynı locadan takip etti. Fenerbahçeli diğer yöneticiler ise diğer localardan karşılaşmayı izledi.

Salona erken gelen Aziz Yıldırım, locadaki yerini aldığında sarı-lacivertli taraftarlar "Büyük Başkan" diye tezahürat yaptı. Yıldırım, taraftarları selamlayarak karşılık verdi.Fenerbahçeli taraftarlar, Aykut Kocaman'ı da locada görünce "Sen bizim  Kocaman gururumuzsun" diye tezahürat yaptı. Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Sorumlusu Hakan Üstünberk de karşılaşmayı locadan izledi.