BIST 9.710
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.426,61
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Grup Yorum yüz binlerle buluştu

Grup Yorum’un bu sene dördüncüsünü gerçekleştirerek gelenekselleştirdiği “Bağımsız Türkiye” konseri yüzbinlerin katılımıyla gerçekleşti

Abone ol

Grup Yorum’un bu sene dördüncüsünü gerçekleştirerek gelenekselleştirdiği “Bağımsız Türkiye” konseri, 13 Nisan 2014 Pazar günü Bakırköy halk pazarında yüz binler ile hep bir ağızdan türküler söyleyerek gerçekleşti.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Bakırköy ve çevresinde konser yoğunluğu başladı. Söğütlüçeşme’den Bakırköy’e kadar metrobüs hattında konsere gelen İstanbulluların kalabalığı gözlendi. Konserden önce Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Selçuk Kozağaçlı ve Ebru Timtik konuşmalar yaptılar.

bagimsiz-turkiey-konseri-alan-2.jpg

Saatler 14.30’u gösterdiğinde Almanya’dan gelen konuk dans grubu “Dans of Harmony”nin dans gösterisiyle konser başladı. Grup Yorum yerini almadan önce ise Gezi Ayaklanmasını canlandıran bir mizansen sahnelendi ve sahneye gerilen dev “Gezi Şehitleri” illüstrasyonuyla Grup Yorum’un ilk şarkısının ezgileri duyuldu.

Konserde birçok sanatçı da Grup Yorum’a eşlik etti. Sanat Meclisinin “Van” için bestelediği “Van Üşüyor” adlı şarkıyı Hilmi Yarayıcı, Fırat Tanış, Bülent Emrah Parlak, Barış Atay, Hüseyin Turan, Selçuk Balcı, Erkan Oğur, İbrahim Karaca, Eşber Yağmurdereli, Erdal Bayrakoğlu, Ayla Yılmaz, Niyazi Koyuncu, Hakan Yeşilyurt’a bir çok sanatçı sahnede yerini aldı.

Ayrıca Tolga Sağ, Cengiz Özkan ve Yılmaz Çelik’ten oluşan Muhabbet ekibi, Taj Kurdistani (Erbane), Huseyne Omeri, Ogün Sanlısoy ve Şanışer&Alef High’ın şarkılarıyla dinleyenlerin coşkularını artırdılar.

berkin-balon.jpg

Konser boyunca Grup Yorum’un birçok konuğu oldu. Dev-Genç korosu, Direnen işçiler, Anadolu müzik grupları bu konuklardan bazılarıydı. Konserin sonunda alanın hemen her köşesinde isimleri alınan fotoğrafları asılan gezi şehitlerinin aileleri sahneye çıktılar. Hasan Ferit Gedik’in annesi ve dedesi, Ali İsmail Korkmaz’ın Abisi ve Ahmet Atakan’ın annesi birer konuşma yaptılar. Şehit aileleri yoğun alkış ve sloganlarla karşılandılar.

Konserin en renkli anlarından biri de Berkin Elvan için bestelenen “Uyan Berkin” şarkısında gökyüzüne yüzlerce kırmızı balon uçurulmasıydı. 

berkin-elvan_balon-1.jpg

Üç saati aşkın süren konser Çav Bela marşının hep bir ağızdan söylenmesiyle son buldu.