BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Grozny mağlubu Moskova İstanbul'da

Şampiyonlar Ligi'ne Fenerbahçe mi yoksa Spartak Moskova mı katılacak? Cevap bu akşam belli oluyor. Moskova ekibi dün İstanbul'daki ilk idmanını yaptı. Spartak, Rusya liginde 4 gün önce oynanan maçta Çeçen takımına 2-1 yenilmişti.

Abone ol

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmak yolunda Fenerbahçe ile karşılaşmak üzere İstanbul'a giden Spartak Moskova, Kadıköy'deki Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda ilk çalışmasını dün akşam yaptı.

Spartak Moskova, Rusya süper ligi Premier League'de üçüncü sırada yer alıyor.

Moskova'nın kırmızı-beyazlıları, Rus süper ligi Premier Leage'deki Çeçenistan takımı Terek Grozny ile 25 Ağustos'ta karşılaştı; Grozny ekibi, Brezilyalı futbolcu Antonio Ferreira de Oliveira'nin uzatma dakikalarında attığı golle Moskova takımını 2-1 yendi.

Spartak Moskova, ligde oynadığı altı maçta iki yenilgi aldı ve 12 puanla, 13'er puanlı Zenit St Petersburg ve Terek Grozny'nin ardından üçüncü sırada bulunuyor.

Unai Emery: Daha iyi olmalıyız

Grozny'de alınan yenilgiden sonra açıklama yapan Unai Emery "Daha iyi olmamız gerektiğini ilk kez söylemiyorum. Bir gol attık ve aslında daha fazla atmamız gerekiyordu. Terek ise bizim hatalarımızdan yararlandı ve taraftarlarının desteği sayesinde maçın sonuna kadar daha kararlı bir oyun ortaya koydu."

"Deplasmandaki bir stadda oynamak çok zor... Rakip, bize soluk alma şansı vermedi; bu özellikle ikinci yarı için böyle oldu. Gerçekten çok acı veren bir yenilgi oldu ama üzülmek için vaktimiz yok. Avrupa'daki maçımıza odaklanmalıyız ve bu bunu yüzde 200 gibi bir oranda yapmalıyız."

Unai Emery daha önce İspanya liginde Real Sociedad takımını çalıştırdı.

Emery futbolculuk günlerinden sonra İspanya'nın alt liglerinde çalıştırdığı takımları başarılara taşıdı; daha sonra 2009-2010 yılında çalıştırmaya başladığı Valencia'yı lig üçüncüsü yaptı ve Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazandırdı.

Spartak Moskova Emery ile iki yıllık bir anlaşma imzaladığını mayıs ayında duyurdu.

Grozny'deki yenilgiden sonra konuşan Bask doğumlu hoca takımını durumu idare etme hatasına düşmeye karşı uyarıp, bütün oyuncuları ele geçen fırsatları değerlendirmeye çağırdı.

Şampiyonlar liginin 5 takımı

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya şu ana kadar 27 takım kazandı; bu akşamki maçlar sonucunda, ki bunlara play-off deniyor, beş takım daha lige katılacak.

Lige katılma ihtimali olan diğer takımlar arasında Borussia Mönchengladbach; İskoçya'dan Celtic ya da Romanya'dan Cluj takımları da bulunuyor.