BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
HABER /  SPOR

Göztepe'yi yıkan Başakşehir liderliğini sağlamlaştırdı!

Spor Toto Süper Lig’de Göztepe sahasında Medipol Başakşehir’i konuk etti. İstanbul temsilcisi karşılaşmadan 2-0'lık galibiyetle ayrılarak puanını 30’a çıkardı ve liderliğini sürdürdü.

Abone ol

Medipol Başakşehir, Göztepe deplasmanında da hata yapmadı, zirvedeki yerini iyice sağlamlaştırdı. Visca ve Bajic'in golleriyle İzmir'de 2-0 kazanan Başakşehir, en yakın takipçileri Kasımpaşa'nın 5, Galatasaray'ın 6, Beşiktaş'ın ise 9 puan üzerinde haftayı lider bitirdi.

Göztepe Teknik Direktörü Bayram Bektaş, ligde 2-1 yenildikleri Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçının ilk 11'inde 2 değişiklik yaptı. Sarı-kırmızılı ekipte Kadu ve Andre Poko'nun yerine Wallace Reis ile Alpaslan Öztürk Medipol Başakşehir karşısında mücadele etti.

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise 2-1 kazandıkları Çaykur Rizespor müsabakasına göre 1 farklı isme şans verdi. Avcı, o müsabakada ilk 11'de yer alan cezalı Mahmut Tekdemir'in yerine Gökhan İnler'le maça başladı. Emre Belözoğlu ile Emmanuel Adebayor'un yedek soyunduğu Medipol Başakşehir'de sakatlığı nedeniyle İzmir'e getirilmeyen Arda Turan kadroda yer almadı.

Medipol Başakşehir'de Gökhan İnler, sezonun birinci haftasındaki Trabzonspor karşılaşmasının ardından ikinci kez ilk 11'de yer aldı. İstanbul temsilcisinin genç oyuncusu Salim Farsak ilk defa maç kadrosunda kendisine şans buldu.

BAŞAKŞEHİR GOLLE BAŞLADI

Maçın 9. dakikasında Titi'nin Bajic'e yaptığı hareketi tekrar izleyen hakem Bülent Yıldırım, penaltı düdüğü çaldı. Beyaz noktanın başına geçen Visca da Başakşehir' 1-0 öne geçirdi.

BAJIC ATMAYA DEVAM EDİYOR

İlk yarıyı bu skorla kapatan konuk ekip, ikinci yarıda da tempoyu istediği gibi ayarlarken skoru belirleyen gol 73'te Riad Bajic'ten geldi. Öte yandan Bosnalı golcü böylece son 4 maçta 3. golünü kaydetti.

Bu sonuçla 30 puana yükselen Medipol Başakşehir, 13. haftayı da lider geçti. 18 puanda kalan Göztepe ise 10. sırada yer aldı.

GÖZTEPE: 0 - BAŞAKŞEHİR: 2

Stat: Bornova
Hakemler: Bülent Yıldırım, Mustafa Sönmez, Mehmet Kısal

Göztepe: Beto, Gassama (Dk. 81 Tayfur Bingöl), Titi, Reis, Berkan Emir, Halil Akbunar, Borges (Dk. 58 Ngando), Alpaslan Öztürk (Dk. 77 Cikalleshi), Yasin Öztekin, Castro, Jerome

Medipol Başakşehir: Mert Günok, Caicara, Epureanu, Da Costa, Clichy, Gökhan İnler, İrfan Can Kahveci (Dk. 65 Emre Belözoğlu), Visca, Mossoro (Dk. 76 Kerim Frei), Napoleoni, Bajic (Dk. 84 Adebayor)

Goller: Dk. 9 Visca (penaltıdan), Dk. 73 Bajic (Medipol Başakşehir)

Sarı kartlar: Dk. 8 Titi, Dk. 33 Berkan Emir, Dk. 48 Gassama, Dk. 90+1 Tayfur Bingöl (Göztepe), Dk. 15 İrfan Can Kahveci, Dk. 22 Epureanu, Dk. 27 Da Costa (Medipol Başakşehir)