BIST 9.774
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.457,70
HABER /  DÜNYA

Göz nuru Osmanlı oyaları büyülüyor

Bursa’da, Uluumay Osmanlı Halk Kıyafetleri ve Takıları Müzesi, genç kızların işlediği el emeği ve göz nuru oyaları görücüye çıkardı. <br/>Ul...

Abone ol

Bursa’da, Uluumay Osmanlı Halk Kıyafetleri ve Takıları Müzesi, genç kızların işlediği el emeği ve göz nuru oyaları görücüye çıkardı.
Uluumay Osmanlı Halk Kıyafetleri ve Takıları Müzesi, Bursa ipeğinden yapılmış el emeği ve göz nuru krep ve oyaları meraklıları için teşhir ediyor. 1470 yılında inşa edilerek medrese olarak kullanılan binada sergilenen krep ve oyalar, 53 yıldan beri Osmanlı halk kıyafetlerine, takılarına ve el sanatlarına ev sahipliği yapıyor. Genç kızların büyük titizlikle yapmış olduğu krep ve oyaları sergilemekten duyduğu mutluluğu dile getiren Mehmet Esat Uluumay, "Kadınların büyük ilgi göstereceği bir sergi hazırladığımızı düşünüyorum. Sergide takı tasarımından rölyefe, iğne oyasından nakışa kadar 53 yıldan bu yana gelen Osmanlı hatıraları yer alıyor" diyerek, Bursalı vatandaşların sergiyi mutlaka gezmelerini istedi. Birçok çiçek ve meyve motifinin ele alındığı oyalar bir ay müzede sergilenecek.
(İHA)