BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.404,33
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Görme engellilerin 'okul' isyanı

2008'de kapatılan görme engelliler okulunun yeniden açılması için hukuk mücadelesini kazandılar ama...

Abone ol

Niğde Anadolu Görmeyenleri Kalkındırma Derneği Başkanı Ömer Kelle, eğitime kapatılan okulun verilen hukuki mücadelenin ardından yeniden eğitime açılacağını, ancak ödenek yetersizliği nedeniyle işitme engellilerle aynı bina içerisinde eğitim vermesinin büyük sıkıntı doğuracağını söyledi.

Cumhuriyet Meydanı'nda yaptıkları basın açıklaması ile 2005 yılında öğrenci alımı durdurulan ve 2008 yılında eğitim öğretime kapatılan Cemil Meriç Görme Engelliler İlköğretim Okulu’nun yeniden açılması için başlatılan hukuki mücadelenin kazanıldığını belirten Dernek Başkanı Ömer Kelle, okulun 2010-2011 eğitim öğretim yılında faaliyete başlayacağını söyledi.

Ödenek gelmedi

Okulun açılacağı binanın tadilatı için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeterli ödeneğin aktarılmadığını ileri süren Kelle, “Yeterli ödenek gelmediği için Fertek Beldesindeki bir binada eğitime başlayacak okulumuz, İşitme Engelliler Okulu bünyesinde açılmak isteniyor. Bu son derece yanlış bir uygulama. Hem bizim çocuklarımız, hem de bizi misafir edecek engelli çocuklarımız bundan büyük sıkıntı yaşayacaktır. Gerek aynı okulun eğitim alanı olarak kullanılacak olması, gerekse aynı yemekhane ve okul bahçesinin kullanılacak olması bu çocukların iletişim sorununu beraberinde getirecektir” dedi.
1986'da açılmıştı

İlk kez 1986 yılında açılan okulun yine bugün olduğu gibi işitme engelliler okulu bünyesinde açıldığını, fakat zaman içerisinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle okul binalarının ayrılmak zorunda kalındığını hatırlatan Kelle, anlaşmaları gerçekten çok zor olan bu iki engelli grubunun tek çatı altında olmasının kaynaşmadan çok zıtlaşmayı beraberinde getireceğine dikkat çekti.