BIST 10.657
DOLAR 32,11
EURO 34,90
ALTIN 2.429,45
HABER /  GÜNCEL

Goldaş'tan kar ve ciro rekoru

Türkiye’nin ilk ve tek halka açık mücevherat kuruluşu Goldaş Kuyumculuk, yakaladığı büyüme trendini üçüncü çeyrekte de sürdürerek yeni bir kâr ve ciro rekoru kırdı.

Abone ol

Türkiye’nin ilk ve tek halka açık mücevherat kuruluşu Goldaş Kuyumculuk, 2005 yılının ilk yarısında yakaladığı büyüme trendini üçüncü çeyrekte de sürdürerek yeni bir kâr ve ciro rekoru kırdı. Goldaş’ın geçen yılın aynı dönemine göre dokuz aylık dönemdeki cirosu yüzde 231, kârı da yüzde 129 oranında arttı.

Uluslararası Finansal Raporlama Standartları’na göre hazırlanan bilanço verileri, Goldaş’ın yılın ilk altı ayında gerçekleştirdiği büyüme trendinin dokuz aylık dönem sonunda da artarak devam ettiğini gösteriyor. Bu dönemde Goldaş’ın toplam satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 231,16 oranında artışla 1 milyar 512 milyon YTL’ye ulaştı. Aynı dönemde Goldaş’ın kârlılığı da yüzde 129,10 artarak 3 milyon 119 bin YTL olarak gerçekleşti.

Goldaş’ın dokuz aylık bilançosundaki bir diğer artış da toplam varlıklarda yaşandı. Toplam varlıklar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 43,29 büyüme ile 253 milyon 400 bin YTL’ye ulaştı. Bu dönemde Goldaş’ın öz sermayesi de yüzde 4,36 oranında yükselerek 135 milyon 668 bin YTL oldu. 2005 yılı dokuz aylık dönemdeki ihracat rakamları ise yüzde 5,74 artışla 40 milyon dolar seviyesine ulaştı.

Goldaş Kuyumculuk Genel Müdürü Sedat Yalınkaya, yılın üçüncü çeyreğine ait bilanço ile ilgili değerlendirmesinde, “Ekonomik verilerdeki olumlu seyrin etkisiyle iç piyasadaki canlılığın sürmesi ve turizmin rekor denilebilecek seviyelerde iyi gidişatı bu dönemde de satışlarımızı olumlu yönde etkiledi. 2004 yılı ile başlayan ve 2005’in ilk yarısında da devam eden istikrarlı büyümemizi yılın üçüncü çeyreğinde de sürdürdük.” dedi.

“Hem yurtiçinde hem de yurtdışında Goldaş ürünleri satan mağazalara yenilerini eklemeye devam ediyoruz. Lisanslı ürün anlaşmaları da aynı şekilde hız kazandı. Tüm bu gelişmeler yılın üçüncü çeyreğinde de toplam satış gelirlerimizin ve kârlılığımızın artmasında etkili oldu. 2005 yılı sonunda da yüzde 25 civarında bir büyüme gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” diye konuşan Yalınkaya, altın piyasasına ve son dönemde yaşanan altın fiyatlarındaki artışa da dikkat çekti.