BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Gölcük'te çok tehlikeli Apo gerginliği

Gölcük'teki gerginliği polis önledi

Abone ol

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde BDP'nin desteklediği bağımsız adayın seçim bürosu açılışında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganların atılması üzerine bir grup, seçim bürosuna saldırdı. Grup, seçim bürosunun camlarına taş attı, flamaları sökerek sokak ortasında yaktı. Grubu dağıtmak için biber gazı sıkan emniyet güçleri, geniş güvenlik önlemleri aldı.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayı Emrullah Bingül'ün Merkez Mahallesi 4. Sokak'taki seçim bürosu açılışında halaylar çekildi, terörist başı Öcalan lehinde 'Apo bizim babamız' şeklinde sloganlar atıldı.

PKK lehine atılan sloganlardan sonra Gölcük halkından bir grup, seçim bürosu önünde toplanarak PKK aleyhine sloganlar atmaya başladı. Olası bir olaya karşı önlem alan güvenlik güçleri, BDP'lileri seçim bürosuna soktu. Sayıları gittikçe artan grup, daha sonra taş ve sopalar alarak seçim bürosuna saldırmak istedi.

Polis, saldırmak isteyen gruba müdahale ederken, karşılıklı bir çatışmanın çıkmaması için Bingül ve destekçilerini olay yerinden sivil araçlarla götürdü. Olayların büyümesi nedeniyle ilçedeki polis ekipleri yetersiz kalınca, Kocaeli'nden çok sayıda takviye kuvvet istendi.

Galeyana gelen gruba destek vermek için vatandaşlar, BDP'nin desteklediği Bingül'ün açtığı seçim bürosunun çevresinde toplandı. Seçim bürosunun camlarını kırmak isteyen gruba polis müdahale etti.

Emniyet güçlerinden kurtulan bazı kişiler, seçim bürosuna taş attı, flama, pankart ve tabelaları söktü. Grup, BDP pankartlarını ve flamlarını sokak ortasında yaktı. PKK aleyhine slogan atan gruba, mahalle sakinleri de alkışlayarak destek verdi. Polis, grubun dağılması için biber gazı sıktı.

Bunu üzerine sinirlenen gruptan bazı kişiler polise taş atmak istedi ancak diğer grup üyeleri izin vermedi. PKK ve terör örgütü elebaşı Öcalan aleyhine slogan atan grup, sokakta İstiklal Marşı okudu. Çevik Kuvvet, grubu BDP'nin seçim bürosu önünden dağıttı.

Bir grup, D-100 karayolunu trafiğe kapatma istedi; ancak polis müdahale ederek grubu dağıttı. Ortalığın sakinleşmesinden sonra polis, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Bölgede gerginlik devam ediyor.