BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Gökçekin önünü greyderle açarım!

Ankara'da belediyeler arasında gerilimde temiz sayfa isteği. CHP'li Başkan "daha hırçın" dediği Gökçek'e barış çubuğu uzattı.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER


ANKARA- Sık sık Büyükşehir Belediyesi ile muhalefet partilerinin elinde olan belediyeler arasında gerilimin yaşandığı Ankara’da Yenimahalle’nin CHP’li Belediye Başkanı Fethi Yaşar Melih Gökçek'e barış çubuğu uzattı. Kavga etmeye değil hizmet etmeye geldiğini söyleyen Yaşar, “Sayın Gökçek'i bu dönem daha hırçın görüyorum. Ben yumuşadım ama o hırçınlaştı. Ama Sayın Gökçek yetkisi dahilinde Yenimahalle’ye hangi işi yapacak, hangi hizmeti getirecek, hangi hayırlı işi yapacaksa önünü greyderle açarım. Birlikte toplanıp, Ankara'ya nasıl hizmet edeceğimize karar verelim” dedi.


İNTERNETHABER'E KONUŞTU
29 Mart seçimlerinde AKP’den CHP’ye geçen Yenimahalle’nin Belediye Başkanı Fethi Yaşar İNTERNETHABER Ankara Temsilcisi Zübeyir KINDIRA ve muhabirimiz Nergis DEMİRKAYA’nın sorularını yanıtladı.

Söze, “Bugünlere kadar yapanlardan Allah razı olsun. Biz de 5 yılda hoş bir seda bırakırsak ne güzel” diye başlayan Yaşar ilk olarak 5 ay gibi kısa bir sürede yapılan çalışmaları anlattı:

“130 okulun onarım ve çevre düzenlemesini yaptık. Sağlık ocaklarımızı iyileştiriyoruz. Spor etkinlikleri ve kurslara önem veriyoruz. Marketlerin yüzde 65’i yabancıların elinde. Tüketicinin kaybetmemesi için pazarlara özel önem veriyoruz. Denetimleri arttırdık. Giyim, kuşam yaka kartları, pazar arabaları gibi düzenlemeler yaptık. Pazara gidin kampanyası düzenleyeceğiz. 10-12 park için çalışmalar bitmek üzere. Kültür merkezi inşaatını daha işlevli ve iyi bir yapı haline getiriyoruz. Asfalt sorunumuz neredeyse kalmadı. Kısa sürede 300 bin metrekare yeni yol açtık.”

YENİMAHALLE BÖLÜNÜYOR MU?
YENİMAHALLE’NİN EN BÜYÜK UTANCI NE?
DİĞER SAYFADA

[PAGE]

HİZMET AYAĞA GİDECEK
Yaşar geniş bir alana dağılmış Yenimahalle’de belediye işlerinin kolaylaştırılması için çalışıyor. Bunun için Çayyolu ve Batıkent’te belediye birimleri kurulacak. Buralarda belediyenin merkez binasına gitmeden nikahtan cenazeye, temizlikten vergi, tabelaya kadar bütün resmi belediye işleri yapılabilecek. Yaşar’ın ifadesiyle, hizmet gerçek anlamda vatandaşın ayağına götürülecek.

GECEKONDU KALMAYACAK
Yenimahalle belki de Ankara’da en az gecekondusunun olduğu ilçe, ama yapılacak çalışmalarla vatandaşların daha sağlıklı konutlarda yaşamaları sağlanacak. Yaşar’ın verdiği bilgiye göre, Pamuklar ve Macunköy TOKİ’yle yapılacak, Urankent’in olduğu yerde Mehmet Akif Projesi ise belediye imkanlarıyla sonuçlanacak.Yaşar yıkılması gereken her binayı yıkıp, yol açmaktan çekinmeyeceğini de açıkladı.



SIĞINMAEVİ OLMAMASI UTANÇ
Belediyelerin en önemli görevleri kadın, yaşlı, engelli ve gençlerle ilgili. “800 bin nüfuslu bir ilçede sığınmaevi olmaması utanç verici” diyen Yaşar görevde kaldığı süre içinde Avrupa standartlarında bir sığınmaevi kuracaklarını, gönüllü kadın dernekleriyle çalışacakları bu sığınmaeviyle ilgili çalışmaları da şimdiden başlattıklarını söyledi. Engellilerin yararlanacağı bir merkez kurmak için çalışmaya başladıklarını anlatan Yaşar’ın kesin yapacağını söylediği bir başka şey ise kadın ve erkek öğrenci yurtları…

KAYNAĞI DOĞRU KULLANMAK YETER
Belediye Başkanı Yaşar’ın projelerle ilgili kaynak sıkıntısı duymuyor. Mevcut kaynağı sadece doğru kullanarak bu projelerin yapılabileceğini savunan Yaşar, “Bu ülkede kamu kaynaklarını kullananlar bu paraları kendi paraları gibi dikkatli, özenli kullansa 10 yılda hiçbir sorun kalmaz ülkede. Ben bunu yapacağım ve projeleri de sonuçlandıracağım. Benim kimseyle yarışım kavgam yok. İşimi, ilke ve inançlarım doğrultusunda doğru yapmaya çalışıyorum. İşadamlığından geliyorum. Burayı da iş adamı gibi yöneteceğim. Kendi fabrikamı nasıl yönetiyor, oradaki işçilere nasıl davranıyor, mal alım satımında nasıl özen gösteriyorsam öyle yapacağım” dedi.

YAŞAR İÇKİ REFERANDUMUNA NASIL BAKIYOR?
İÇKİ REFERANDUMUNUN PERDE ARKASINDA NE VAR?
DİĞER SAYFADA

[PAGE]

KAVGA ETMEYE GELMEDİM
Ankara sık sık Gökçek ile ilçe belediye başkanlarının tartışmalarıyla gündeme geliyor. Yaşar böyle bir kavganın parçası olmayacağını belirterek şunları söylüyor:

“Ben kavga etmeye gelmedim. Birileri kavgayı sevebilir. Ama ben kavga etmeyeceğim. Ben kamu hizmeti görmeye geldim. Burası benim malım değil. Ben nöbetçiyim. Bir görevim var ve onu uzlaşma kültürü içinde yapacağım. Sayın Gökçek yetkisi dahilinde Yenimahalleye’ye hangi işi yapacak, hizmeti getirecek, hangi hayırlı işi yapacaksa önünü greyderle açarım. Niye kıskançlık yapayım, Yenimahalleliye katkısı olacaksa istemeyeyim. Yeter ki buraya artı getirsin buraya faydası olsun.



REFERANDUM KARARI CİDDİYE ALINMAMIŞ
Yaşar Türkiye’nin son bir haftadır tartıştığı içki referandumu kararının da perde arkasını anlattı:

“O toplantıda vardım. Çankaya Belediyesi Bahçelievler 7’inci Cadde’nin trafiğe kapatılmasıyla ilgili bir karar almıştı. Gökçek, “Bunu ben de istiyorum, ama karşı çıkanlar var halka soralım” dedi. Esnafın içkiden şikayeti olduğunu belirterek bunun da sorulmasını önerdi. Bir iki dakikada oylandı geçti gitti. Çankaya Belediye Başkanı ile yan yana oturuyorduk. 'Yasaya göre yetki Çankaya’nın. Dedik ki orada ne çıkarsa çıksın, verecek olan biziz, kapatacak olan biziz' dedik. Onun referandumu bizi etkilemez. Hem karşı çıksak ne olacak. CHP’lilerin tavrı belli ama engellemeye sayımız yetmiyor.”

“Gökçek kendisi için demokrasi istiyor” diyerek alınan kararı eleştiren Yaşar, AKP’li Zafer Üskül’ün “İnsan haklarına aykırı” sözlerini anımsattı. Yaşar, “Orada içkiden rahatsızlık varsa bu ülkenin güvenlik görevlisi, polisi, jandarması var. Onlar müdahale eder. Bu tamamen gündemi değiştirmek için yapılıyor. Konuşmamız gereken konular bunlar değil. Belediyelerin yarısı muhalefetin elinde. Yok farz edemezsin onları. Demokrasinin temeli uzlaşma. Oldu bittiyle olmaz. Ben bilirim ben yaparım dersen o diktatörlük olur” uyarısında bulundu.

ANKARA’NIN EN BÜYÜK SORUNU NE?
GÖKÇEK'E NEDEN 'HIRÇIN' DEDİ?
DİĞER SAYFADA

[PAGE]

BAŞKANDAN SEL İTİRAFI
Ankara’da sel ihtimali üzerine alınan önlemler Yaşar’ın içini sızlatmış. “Ankara’nın en büyük sorunu alt yapı” diyen Yaşar acı veren durumu şöyle anlattı:

“İstanbul’daki gibi bir selin zarar vermemesi için büyükşehir dahil hepimiz alarma geçtik. Greyderlerimiz, işçilerimiz yollara çıktı. Çukur yerlerde önlemler alındı. Alt üst geçitlerden korkup kum torbaları koyduk. Niye yaptık bunu. Çünkü alt yapımıza güvenmiyoruz. Demekki ciddi doğru olarak o alt-üst geçitleri yapmamışız. 20 yıldır bu belediyeyi yönetiyor. ASKİ onun yönetiminde…”

BEN YUMUŞADIM, GÖKÇEK SERTLEŞTİ
Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar’ın Gökçek’e eleştirileri de var. Yaşar, “Ben geçen sürede yumuşadım. Ama Gökçek seçildiği günden bu yana kavga etmek, sataşmak, bize birşey söylemek için geliyor. Geçen döneme göre daha hırçın görüyorum. Geçen yıl daha samimiydik. Bu yıl çok daha hırçın…” değerlendirmesinde bulundu.