BIST 10.628
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.432,31
HABER /  POLİTİKA

Gizli yemekte güldüren soru

ABD, DTP'li Sırrı Sakık'a gizli bir yemek verdi. Ve kalkıp şunu sordular...

Abone ol ABD’nin Ankara’da başlattığı sürpriz görüşmelerin bir de gizlisi olduğu ortaya çıktı. Bu gizli yemek DTP'li Sırrı Sakık'a verildi. ABD'liler Sakık'a ilginç bir soru yöneltti.

ABD Büyükelçisi Ross Wilson’un, Kürt kökenli eski ve yeni milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya geldiği günün akşamında, DTP’li Sırrı Sakık’a da akşam yemeği verildiği ortaya çıktı.

NİYE GİZLİ BU YEMEK

Özel bir yerde yenen ‘gizli yemek’ sırasında gazetecilerin ABD Büyükelçiliği’nde verilen sabah kahvaltısı için kendisini aradıklarını belirten Sakık, “Büyükelçiliğin, DTP’nin dışında diğer Kürt siyasetçilere kahvaltı verdiğini orada beni arayan gazetecilerden öğrendim. Bu beni çok sinirlendirdi" dedi.

Bunun üzerine hemen Amerikalılara döndüğünü belirten Sakık şunları söyledi; "Benimle gizli yemekte buluşuyorsunuz, diğer Kürt politikacılar ile sabah kahvaltıda açık görüşme yapıyorsunuz. Bizi niye dışlıyorsunuz. Herkesle açık görüşürken, bizimle niye kapalı kapılar ardında görüşüyorsunuz. Siz ey Amerikalılar, dünya politikasına yön veriyorsunuz, Kürtlerin tarlaların ne kadar buğday veriyor biliyosunuz, ama Kürtlerin gerçek temsilcilerini görmemezlikten geliyorsunuz.”

BARZANİ SORUSU GÜLDÜRDÜ

Sakık, görüşme sırasında, ABD’lilerin, kendisine, “Barzani’nin nerede olduğunu bilir musunuz?” şeklinde soru sorduklarını da belirterek, “Ben bu soruya güldüm, siz Barzani’nin nerede olduğunu benden iyi bilirsiniz” yanıtını verdim.

ÖNCEDEN BİYSEYDİM GİTMEZDİM

DTP’li Sakık, ABD’nin diğer Kürt politikacılarla sabah kahvaltısı önceden bilmediğini, kendisiyle yemek randevusunun önceden alındığını kaydederek, “Eğer sabah kahvaltısını önceden öğrenseydim, o yemeğe gitmezdim. Çünkü diğerleriyle açık görüşüyorlar, bizimle kapalı kapılar ardından görüşüyorlar. Bunu kabul etmek mümkün değil” eleştirisinde bulundu.