BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

GİZLİ BELGE VE BİLGİ BULUNDURMA DAVASI...

İzmir’de, ‘Gizli bilgi ve belge bulundurma’ davasının dördüncü gününde yargılanmalarına devam edilen sanıkların duruşması devam ediyor. <br/...

Abone ol

İzmir’de, ‘Gizli bilgi ve belge bulundurma’ davasının dördüncü gününde yargılanmalarına devam edilen sanıkların duruşması devam ediyor.
Sanıkların, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harp Karargahı ve Muhabere Elektronik Tesisler Komutanlığı tarafından barış, olağanüstü ve savaş durumlarına karşılık hazırlanan belgeleri ele geçirerek İsrail ve PKK’ya aktardığı böylelikle iktidarı zor durumda bırakmak amaçlı stratejiler yürüttükleri iddianameye yansıyanlar arasında bulunuyor.
İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 49’u muvazzaf 79’u tutuklu 357 sanığın yargılandığı davanın dördüncü gününde, TRT spikerleri tarafından okunmaya devam eden iddianamede söz konusu örgüt ve irtibatta oldukları ülke ve kurum ve kişilere ait detayları ortaya çıkmaya devam ediyor. Duruşmanın öğleden sonraki yapılan oturumunda tutuklu sanıklardan Narin Kokmaz’a ait “AJANDA.xls” ve “ABONELER.xls” isimli belgelerde Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait uçakların düşürülmesi ve planlarını hayata geçirecek kişilerle irtibata geçtiği kayıtlar iddianamede okundu.

PKK VE İSRAİL İLE OLAN BAĞLANTI
Örgütün iletişim sağladığı Pandora veri tabanında “\PANDORA v.12\Veri1_Ek\YALÇIN PAYAL” dosya yolu ile ulaşılan klasörde yer alan “SABKOR.doc” isimli belgede, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harp Karargahı ve Muhabere Elektronik Tesisler Komutanlığı” başlıklı barış, olağanüstü durum ve savaş zamanlarında her türlü baskın, sabotaj ve bunlara bağlı olarak tahrip, bombalama, sızma, silahlı taciz, yangın gibi konularına ilişkin hazırlanan “SABKOR Planı 2008/2” konulu belgede sayfalık belgeye rastlanıldığı ve söz konusu belgeler hakkında sanıklar arasında geçen diyaloglarda, "önemli bilgi içeriyor. İsrail dahil devletler için olabilir. PKK’ya aktarmak maksadıyla kullanılabilinir" şeklinde açıklaması da iddianamede okunanlar arasında yer aldı.
İddianamede, söz konusu belge ile suç örgütünün gerektiğinde PKK terör örgütü ile birlikte hareket edecek şeklide örgütlendiği, ele geçirdiği devletin güvenliğine ilişkin nitelikteki belgeyi PKK terör örgütüne aktarabileceğini göstermekte, suç örgütünün TSK’ya karşı silahlı eylem gerçekleştirebilecek nitelikte örgütlendiği değerlendirmesini doğrulamaktadır” ifadeleri iddianameye yansıyan ifadeler olarak okundu.

İKTİDARI BASKI ALTINA ALMAK İSTEYEN STRATEJİ
İddianamede, Türk savaş gemileri ile ilgili örgüte ait bir belgenin kullanım yeri ile ilgili olarak da “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Türk Silahlı Kuvvetlerini uluslararası ortamda zor durumda bırakmak” için delil olarak kullanılabileceği de salonda okundu. Ayrıca, söz konusu belge ile “komşuları ile sıfır sorun” politikası güttüğünü savunan AK Parti hükümetinin u/a ortamda zor durumda bırakılması ve baskı altına alınması maksadıyla kullanılabilir.” seçeneği belge ile örgütün iktidarı zor durumda bırakmak amacıyla faaliyette bulunduklarının tespit edildiği belirtildi.
Öte yandan örgütün faaliyetleri çerçevesinde, bazı kişilerin isimlerinin ve etki alanlarına karşılık elde edilen dökümanlar karşılığında altın, cep telefonu, laptop ve tatil seçenekleri ile ödüllendirildikleri de iddianamede yer alan bilgiler arasında okundu.
(İHA)