BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Gezi Parkı operasyonları polis kamerasında

Gezi Parkı olayları kapsamında düzenlenen operasyonlar sırasında evlerde yapılan aramalar polis kamerasıyla görüntülendi. Zanlıların eylemle...

Abone ol

Gezi Parkı olayları kapsamında düzenlenen operasyonlar sırasında evlerde yapılan aramalar polis kamerasıyla görüntülendi. Zanlıların eylemlerde barikat kurup ateş yakmaları, polise taş atmaları ve esnafın dükkanlarını yağmalaması da polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
"Gezi Parkı" olaylarıyla ilgili geçtiğimiz salı günü İstanbul’da birçok ilçede belirlenen adreslere operasyon düzenlenmişti. 23’ü öğrenci toplam 30 kişinin gözaltına alındığı operasyonda belirlenen adreslerde yapılan aramalarda 1 pompalı tüfek, 1 tüfek, 4 tabanca, fişek, inşaatlarda kullanılan baret, sapan ve sapanlarda kullanılan misketler, sopa, cop, kelepçe, sis bombası, gaz maskesi, sprey boyalar ve eldivenler ele geçirilmişti. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonun görüntülerinin detayları bugün ortaya çıktı. Ortaya çıkan görüntülerde gözaltına alınan zanlıların eylemlerde barikat kurup ateş yakmaları, polise sapanla misket atmaları, taş atmaları ve esnafın dükkanlarını yağmalaması polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülenirken, helikopter tarafından havadan çekilmiş Taksim Meydanı’ndaki göstericilerin eylem ve yükselen duman görüntüleri de polis kamerasına yansıdı.
Görüntülerde Özel Harekât Timleri’nin de desteklediği operasyonda belirlenen adreslere yapılan baskın anı, aramalar ve ele geçirilen silahlar ile eylemlerde kullanılan malzemeler de görülüyor.
(İHA)