BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Dışişleri Bakanlığı o iddiaları araştıracak

Dışişleri Bakanlığı, Mısır’da Türkiye kaynaklı ses tabancası ele geçirildiği iddiasının ciddi ve kapsamlı şekilde araştırılması, gerçeğin sü...

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı, Mısır’da Türkiye kaynaklı ses tabancası ele geçirildiği iddiasının ciddi ve kapsamlı şekilde araştırılması, gerçeğin süratle ortaya çıkarılması gerektiğini bildirdi.
Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi Başkanlığı tarafından, Mısır’da dün akşam yayınlanan bir televizyon programında, Türkiye’den gelen bir konteyner içinde gerçek silaha dönüştürülebilen ses tabancalarının ele geçirildiği şeklinde iddiaların ortaya atıldığı hatırlatıldı. Bu tür iddiaların ciddi ve kapsamlı şekilde araştırılması ve gerçeğin süratle ortaya çıkarılması gerektiği kaydedilen açıklamada bu çerçevede gerekli soruşturmanın başlatılması için, ele geçirildiği ileri sürülen silahlara ilişkin somut bilgilerin Türkiye tarafına iletilmesinin Kahire Büyükelçiliği vasıtasıyla ilgili Mısır makamlarından talep edildiği bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kardeş Mısır’ın istikrar ve huzuruna büyük önem atfeden Türkiye, bu ülkede hangi gerekçeyle olursa olsun şiddete başvurulmasını kesinlikle kabul edilemez olarak görmekte ve her türlü şiddeti kuvvetle kınamaktadır. Kardeş Mısır’ın bir an önce en geniş katılımla ulusal uzlaşı sağlaması ve kısa sürede demokrasiye dönmesi en samimi dileğimizdir.”
(İHA)