BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Antalya’da korkutan yangın

Antalya’da, eski Tekel binası olarak bilinen metruk binanın bahçesindeki barakada yangın çıktı.<br/> Alevler birkaç dakika içinde çatıyı sar...

Abone ol

Antalya’da, eski Tekel binası olarak bilinen metruk binanın bahçesindeki barakada yangın çıktı.
Alevler birkaç dakika içinde çatıyı sararken olay itfaiye ekiplerini alarma geçirdi. Daha çok evsiz ve madde bağımlısı kimseler tarafından kullanıldığı ileri sürülen binadaki yangın Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla yarım saatte kontrol altına alındı. Yangın, saat 14.30 sıralarında Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki eski tekel binası olarak bilinen metruk binalarda çıktı. Boş binanın çatısından yükselen yoğun duman gökyüzünü kaplarken ardından yükselen alevler itfaiye ekiplerini alarma geçirdi. Vatandaşların ihbarı üzerine gelen itfaiye ekipleri çevre güvenliğini aldıktan sonra söndürme çalışmalarına başladı. Binanın dibindeki apartmanları da tehdit eden alevler, 6 itfaiye aracının yaklaşık 30 dakikalık çalışması sonucu söndürülebildi. Hemen yanındaki binadan yükselen alevler apartman sakinlerini tedirgin etti. Balkona çıkarak söndürme çalışmalarını takip eden vatandaşlar zaman zaman yoğun dumanın etkisiyle zor anlar yaşadı. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı yangında, tek katlı metruk bina tamamen kullanılamaz hale geldi.
Çevre sakinlerinden Ahmet Beşiktaş, yıllardır boş olan binanın mahalle için güvenlik tehdidi oluşturduğunu, evsiz ve madde bağımlısı insanların gece saatlerinde binalarda yaşamaya başladıklarını söyledi.
(İHA)