BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Gerilimli maçta zafer Beşiktaş'ın 5-1

İsrail ile Türkiye arasındaki kriz nedeniyle, İstanbul'da büyük gerilim altında oynanan Beşiktaş-Maccabi Tel Aviv karşılaşmasında olay çıkmadı.

Abone ol

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş İsrail takımı Maccabi Tel Aviv'i 5-1 yendi.

Türkiye ile İsrail arasındaki siyasi kriz nedeniyle maç büyük gerilim altında oynandı. İstanbul'daki karşılaşma için sıkı güvenlik önlemleri alındı.

UEFA Avrupa Ligi grup elemeleri ilk maçında Beşiktaş'ın rakibi Maccabi Tel Aviv takımı, kaldığı otelin önünde toplanan bir grup tarafından protesto edildi.

Göstericiler, takımın Taksim'de kaldığı otel önünde toplandı.

"Mavi Marmara'yı unutmadık, unutmayacağız" yazılı pankart açan grup, "Katil İsrail" ve "Siyonist İsrail Filistin'den defol" şeklinde sloganlar attı.

Eyleme katılanlar, İsrail'deki sporcuların da birer İsrail askeri olduğunu savunarak, "İsrail devletinin uluslararası organizasyonlarda bulunmasını istemiyoruz; ülkemize ne bir müzik grubunu, ne de bir futbol takımını kabul edebiliriz" dediler.

Beşiktaş klübünün internet sitesinden yapılan açıklamada taraftarlar sükunete davet edildi.

10 İsrailli taraftar izledi

Açıklamada 'Son günlerde bazı sosyal paylaşım sitelerinde müsabaka öncesi ve sırasında protesto etmek, sahaya atlamak dahil birçok eylem yapılacağı şeklinde duyumlar alınmakta olup, tüm bu bilgiler gerek bizler, gerekse İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkililerince izlenmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır' denildi.

Açıklamada, taraftarlardan güvenlik güçlerine yardımcı olmaları ve fair-play ruhunu ön planda tutarak sadece takımı coşkulu şekilde desteklemeleri istendi.

Beşiktaş'ın açıklamasında 'hem ülkemizin değerlerine yakışmayacak hem de Kulübümüz'ün UEFA nezdinde cezalar alabileceğinden endişe duyulan bazı oluşumlardan kaçınılması noktasında, Büyük Beşiktaş Taraftarına önemli görevler düşmektedir' ifadesi kullanıldı.

Maç öncesi İsrail temsilcisinin Teknik Direktörü Mordehay Iwanir Türkiye ile İsrail arasında yaşanan gerginlikle ilgili olarak "Biz bir futbol takımıyız ve buraya futbol oynamaya geldik. Futbol dışındaki konular bizi ilgilendirmiyor" diye yanıt verdi.

Sadece 10 İsrailli taraftarın izlediği maç sırasında İnönü Stadı'nda ve çevresinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Sık sık "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" sloganlarının atıldığı maçta, Beşiktaş'ın golleri Almeida (2), Aurelio, Egemen ve Edu'dan geldi. Maccabi Tel Aviv'in golünü ise Kehat attı.