BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

George Muhammed'i geçebilecek mi?

İngiltere'de 2011 yılında yapılan bir araştırmaya göre Muhammed, erkek çocuklara verilen adlar arasında en popülerdi. Şimdi George onun tahtına el koyacak gibi...

Abone ol

İngiltere bugünlerde yeni dünyaya gelen Kraliyet bebeğiyle meşgul. Bebek sonunda Kraliçe 2. Elizabeth’in ziyaretinden sonra adını aldı.

Cambridge Dükü William ve Düşesi Kate Middleton, taht sıralamasında üçüncü sırada bulunan oğullarına “George Alexander Louis” adını verdiklerini açıkladı.

Kraliyet bebeğine George isminin verilmesiyle ülkede en popüler isim sırlamasında bir değişklik olması bekleniyor. Çünkü 2011 yılında hazırlanan bir raporda Muhammed en popüler isimdi. Hükümet verilerine göre Pew Forum'un hazırladığı raporda İngiltere ve Galler'de en popüler erkek çocuk ismi Muhammed olarak açıklanmıştı.

CNN'in internet sitesinde yer alan o rapora göre Prens William'ın küçük kardeşi adı Harry ikinci sırada yer alıyordu. Muhammed adının beş değişik yazımını dikkate alan rapor, Muhammed'in ayrıca Oliver ve Jack'in ardından İngiltere ve Galler'de son beş yılda en popüler erkek ismi olduğu belirtilmişti.

İngiltere'de Müslüman nüfusun gelecek 20 yılda iki katına çıkması beklenirken bu adın daha da popüler olması tahmin ediliyor.

Ancak yeni doğan George Alexander Louis ile kıyasıya bir rekabet içine gireceği şimdiden belli gibi.