BIST 10.155
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.394,91
HABER /  GÜNCEL

Genelkurmay'dan 5 nolu CD talimatı SON DAKİKA

Genelkurmay Başkanlığı talimat verdi. Yüzlerce askerin hapis cezası almasına sebep olan 5 nolu CD için soruşturma açıldı.

Abone ol

TÜBİTAK’IN 5 no’lu harddisk raporuyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı’nın talimatıyla Donanma Komutanlığı Askeri Savcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

Balyoz ve Poyrazköy davalarının ana delillerinden 5 no’lu harddiskin üzerinde oynama yapıldığının TÜBİTAK bilirkişilerince belirlenmesi üzerine Genelkurmay Başkanlığı devreye girdi.

Bizzat Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in talimatıyla Donanma Askeri Savcılığı, 5 no’lu hard disk konusunda detaylı araştırma başlattı.

"GÖLCÜK'E KİM GİRDİ ÇIKTI"

5 no’lu harddisk Gölcük'teki donanma üssünde 6 Aralık 2010 tarihinde yapılan aramada bulunmuştu. Hard disk taban parkeleri altında gizlenmiş olarak ele geçirilmişti. Bu açıdan Donanma Askeri Savcılığı, Gölcük'e o dönemde kimlerin girip çıktığı, hard disk ve bulunduğu odaya kimlerin ulaşabileceği konusunda detaylı bir araştırma yapacak.

TÜBİTAK  NE DEMİŞTİ?

Yüzlerce askerin hapis cezası aldığı Balyoz, Poyrazköy ve Amirallere Suikast davalarının temelini oluşturan 5 No’lu harddisk için TÜBİTAK “Tarih ve saatiyle oynanmış” raporu vermişti.

Raporda, “Bazı dosyaların 28 Temmuz 2009 tarihinden sonra, sistem saati daha eski olan bilgisayarlardan aktarıldığı değerlendirilmektedir” denilmişti.

Söz konusu rapor 20 Ocak 2014 tarihinde mahkemeye gönderilmişti.

GÖLCÜK'TE BULUNMUŞTU

Kamuoyunda sıkça gündeme gelen ve sahte delil üretildiği iddialarına konu olan 5 no'lu adı verilen harddisk, Gölcük Donanma Komutanlığı’nda yapılan aramada bulunmuştu.

5 no’lu harddisk, Balyoz davasının temel delillerinden biri oldu. Yargılama sırasında sanık avukatları bu harddiskin incelenmesini istedi ancak davaya bakan İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi reddetti. Mahkeme davayı 21 Eylül 2012’de karara bağladı. 1 numaralı sanık Çetin Doğan, Özden Örnek ve İbrahim Fırtına’nın da aralarında bulunduğu 365 sanıktan 325’i ‘Türkiye Cumhuriyeti icra vekilleri heyetini, cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkûm edildi.